reklam
reklam

Zimbabve'den 613 milyon dolarlık yardım çağrısı

Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2019, Çarşamba - 15:32   Okunma Sayısı: 131516
Zimbabve hükümeti, Idai Kasırgası ve sellerin ardından mağdurların temel ihtiyaçlarının karşılanması için 613 milyon dolarlık yardım çağrısı yaptı.

Zimbabve hükümeti, Idai Kasırgası ve kuvvetli yağışların yol açtığı sellerin ardından halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması için 613 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.

Enformasyon Bakanı Monica Mutsvangwa, yaptığı açıklamada, ülkede meydana gelen afetin ardından selzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için 613 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yardım için yerel ve uluslararası kuruluşlara çağrı yapan Mutsvangwa, "Afetten sonra hayatta kalanlar umudunu kaybetmek üzere. Milyonlarca kişi gıda, temiz su ve barınağa ihtiyaç duyuyor." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Zimbabve'de yaşanan Idai Kasırgası ve sellerin ardından 15 milyon nüfusun üçte biri gıda yardımına muhtaç durumda.

Ülkede geçen ay meydana gelen Idai Kasırgası ve sellerde 344 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam