reklam
reklam

Resimlerin dili

Eklenme Tarihi: 9 Nisan 2019, Salı - 10:52   Okunma Sayısı: 223400
Resimlerin dili

 

Resim-1: Burası Hasankeyf Köprüsü…

Anadolu’nun töreleri vardır. İnsanlar bunlara uyarlar. Trafiğin kendine has kuralları vardır. Anadolu’da bu kurallar pek geçmez. Tıpkı resimde olduğu gibi…

Köprünün ayakları arasında derinlik fazla ki, bu uzun hayvan konvoyunun geçişi riskli görülmüş. Yoğun şekilde köprüyü geçen sürü nedeniyle motorlu trafik durmuş. Bazen kırmızı ışıklar da kendiliğinden yanar…

 

Resim-2: Maltepe/Beşçeşmeler bölgesinde havuz

Oyların sayımının devam ettiği, Türkiye’nin başının S-400 füzeleri ve F-35 uçaklarıyla başının dertte olduğu, 1915 Tehcirinin gündemde yerini almaya başladığı nazik bir dönem… Bu dönemde kaplumbağalar suyun dışına çıkmış,  “hava kirliliği”ni tartışıyorlar.

 

Kaplumbağa X- 

Kirleticiler içerisinde en önemli grup kanser yapıcı, tetrajonik ve mutajenik etkilere sahip maddelerdir. Kimyasal reaksiyonların en önemlileri ise fotokimyasal olaylardır ki, bunlardan özellikle floroklorokarbonlar, güneşten gelen zararlı UV (ultraviole) ışınlarına karşı yeryüzüne koruyan ozon tabakasında büyük tahribata yol açmaktadır…

Kaplumbağa Y-

Yav, sen ne diyo’sun? Nereden çıktı bu kadar sözcük? Sen nasıl biliyo’n bunları?

Kaplumbağa T-

Senin bu sö’lediklerinin bizim havuzla ne ilgisi var? Bak şu havuzun haline! B.k götürüyor. Sen buna çare olacak şeyleri söylesene!

Kaplumbağa X-

Arkadaşlar daha konuya yeni girdim, dinlemeden bir sürü lâf ettiniz. Dinleyin hele!  Sizlerde kaplumbağa hızı ve sabrı yok.

Kaplumbağa Z-

Arkadaşlar bence günümüzde değiliz. Oylama yapalım ve brifingin devam edip etmeyeceğine karar verelim.

Kaplumbağa Y-

Ne oylaması yaa? Bi’de başımıza oylama çıkarma! Oylama sonucunun bir haftada alınmasını mı bekleyeceğiz? Bu memlekette hangi oylama sağlıklı olmuş ki?

Kaplumbağa Z-

Arkadaşlar kavga çıkmadan oturumu kapatıyorum. Sizden bu memlekete bi’ fayda gelmez…

Resim 3: Yer Beyoğlu… Çocuklu iki kadının hali

Yurtta kadının hali pek de iyi değil. Dünyada çok mu iyi? Her iki koluyla eşya taşıyor. Başında da yükün belki en ağırı… Ya sırtındaki çocuk? Ama o alış verişin mutluluğunu yaşıyor.


 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam