reklam
reklam

Mel Gibson ve Sean Penn’in İlk Defa Sinemada Buluşmaları  Deli ve Dahi’yle Oldu

Eklenme Tarihi: 4 Nisan 2019, Perşembe - 10:26   Okunma Sayısı: 216005
Farhad Safinia’nın yönettiği ve Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer ile Jennifer Ehle’in oynadığı Deli ve Dahi (The Professor and the Madman), 29 Mart 2019’dan itibaren vizyonda.

Braveheart (Cesur Yürek) ile Oscar kazanan Mel Gibson, 20 yıldır üzerinde çalıştığı tutku projesi Deli Ve Dahi için Mystic River (Gizemli Nehir) ve Milk filmleriyle Oscar ödüllü Sean Penn ile bir araya geldi. İki yetenekli oyuncunun hayat verdiği bu gerçek hikâyede, deha ve deliliğin sınırlarında gezen iki adamın tarihe nasıl yön verdiğine tanık oluyoruz.

Filmin Künyesi

Gösterim Tarihi: 29 Mart 2019

İthalat: Filmartı Film

Dağıtım: CGV Mars Dağıtım

Yapım: İrlanda

Yapım Yılı: 2019

Dil: İngilizce

Renk: Renkli

Tür: Biyografi, Dram, Gizem

Süre: 124 dk.

Senaryo: John Boorman, Todd Komarnicki, Farhad Safinia

Görüntü Yönetmeni: Kasper Tuxen

Kurgu: John Gilbert, Dino Jonsäter

Fragman: https://youtu.be/LReFC3ijfwg

Yönetmen: Farhad Safinia

Oyuncular: Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer, Jennifer Ehle

Filmin Konusu

Sene 1857, Oxford. Dünya tarihinde ilk defa İngilizce kelimeleri bir araya getirip sözlük oluşturmaya çalışan James Murray (Mel Gibson) hayatını bu zor göreve adamıştır. Bu sorumluluğun yükünü tek başına taşımaya çalışan Murray, bir gün hiç beklemediği bir mektup alır. Mektubu yazan Dr. Minor (Sean Penn) sözlüğe tam 10 bin kelime hazırlamıştır. Ancak Dr. Minor mektubu, tehlikeli hastaların yattığı meşhur bir akıl hastanesinden yollamıştır. Bu iki adamın yollarının kesişmesiyle günümüze Oxford İngilizce Sözlüğü’nün yanı sıra dönemin en sıra dışı başarı hikayelerinden biri de geliyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam