reklam
reklam

KİTAP OKUMANIN CEZA YÖNTEMİ OLARAK KULLANILMASINI ELEŞTİREN ÖĞRENCİLER “BİR KİTAP BİN DEĞERDİR” DEDİ.

Eklenme Tarihi: 3 Nisan 2019, Çarşamba - 13:35   Okunma Sayısı: 163002
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri kütüphaneler haftası kutlamaları dahilinde yazar Ramis Çınar söyleşisi, imza günü ve kitap takasını içeren “Bir Kitap, Bin Değer” projesini gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Bir Kitap Bin Değer” projesi ile eğitim sistemi içerisinde bir ceza yöntemi olarak kitap okuma ödevi verilmesinin yanlışlığına dikkat çekmek isteyen öğrenciler kendileri gibi halkla ilişkiler ve tanıtım eğitimi alıp sonrasında kariyerine sosyal konuları ele aldığı romanlar yazarak devam eden yazar Ramis Çınar’ı üniversitelerine davet ederek söyleşi düzenlediler. Söyleşinin ardından imza günü ve açılışını Ramis Çınar’ın yaptığı kitap takası etkinliği ile öğrenciler sevdikleri kitapları birbirlerine hediye ettiler. Öğrenciler projeleri boyunca kitap okumanın bir ceza yöntemi değil insanı geliştiren, yaşam boyunca benimsenmesi gereken keyifli bir eylem olduğunu vurguladılar.

Proje araştırma evresinde 100 kişilik öğrenci grubu üzerinde öğrencilere yapılan anket sonucunda ortaya çıkan verilerde Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda katılımcılarla paylaşıldı. Araştırma, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya Beteş ile Öğr. Gör. Atilla Akalın önderliğinde öğrencileri Aygül Özdemir, Tuğba Sekmen, Damla Sanal, Yağmur Dadan, Uğur Eryılmaz, Vildan Bükcüoğlu, Duran Yıldız, Yusuf Seyfettin Canbek, Yiğit Karataş, Duygu Başatlık, Rümeysa Kuru tarafından yapıldı. Araştırmanın sonucuna göre, katılımcıların %37’si daha önce herhangi bir kitap fuarı ya da yazar imza gününe katılmamıştır. Katılımcıların %51’i ise dijitalleşen dünyada kütüphanenin yeri ve öneminin kötü etkilendiği görüşüne kesinlikle katılmadığını belirtmiştir.

Söyleşi, imza günü ve kitap takasının ardından etkinliğin sonlandırılması ile konuk yazar Ramis Çınar kendisi ile aynı alanda eğitim alan bölüm öğrencileri tarafından düzenlenen bir etkinliğe misafir olmaktan son derece mutlu olduğu belirtti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Fulya Beteş ise “Üniversite olarak Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Abdulkadir Gayretli ve Rektörümüz Prof. Dr. Burhan Aykaç önderliğinde öğrencilerimizin kişisel gelişim projelerini oldukça

önemsiyoruz. Dijitalleşmenin etkisi ile genç neslin okuma sevgisinin azaldığı görüşlerinin hakim olduğu günümüzde öğrencilerimizin özellikle kitap okuma, edebiyat alanları ile ilgilenip böylesine keyifli projeler yürütmesinden son derece mutluyuz. Dileriz ki yaşamlarının bundan sonraki dönemlerinde de okuma sevgisini bu denli içlerinde barındırabilirler” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam