reklam
reklam

Kalp nakliyle 16 yaşında yeniden hayata tutundu

Eklenme Tarihi: 29 Şubat 2016, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 141646

İSTANBUL

Soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede kalp yetmezliği teşhisi konulan ve yaklaşık 1 yıldır nakil olmayı bekleyen 16 yaşındaki Aydın Akbulut, bağışlanan kalp sayesinde hayata tutundu.

Geçen yıl öksürük, nefes darlığı, halsizlik gibi şikayetlerle hastaneye başvuran Akbulut'ta, yapılan tetkiklerin ardından doğumsal kalp anomalisi tespit edildi.

Tedavisine 7 ay süreyle hastanede kontrol altında tutularak devam edilen Akbulut'a, kafa travması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki donörün kalbi nakledildi.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Kaan Kırali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gönül ister ki bu hastalar bir an önce kalp nakli uygulamasına alınabilsinler. Bunun için de Türkiye'de organ bağışlarının artması lazım. Sonuçta kalp nakli oldukça efektif bir tedavi yöntemi. Kalp nakli olan bu hastalar, normal şekilde yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Tüm olumsuzluklardan, engellerden kurtuluyorlar. Sonuçta da rahat, huzurlu ve aktif bir hayata kavuşuyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Organlarınız bir insana can olsun diyorum"

Kalp nakliyle sağlığına kavuşan Aydın Akbulut da "Birçok insan organ nakli yapılamadığı için hayatını kaybediyor. Organlarınız bir insana can olsun diyorum. Yaklaşık 7 aydır benimle ilgilenen Kaan hocam ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam