reklam
reklam

Renkler ve renklerin enerjileri iyileştirir…

Eklenme Tarihi: 29 Mart 2019, Cuma - 11:08   Okunma Sayısı: 182874
Renkler evrenin ahengini sağlayan eşsiz bir armonidir. Her rengin evrende bir yansıması ve anlamı vardır. İçinde barındırdığı enerjiler; olayları ve nesneleri nasıl algılayacağınızı belirler ve hatta anlam katar.

İSTANBUL

Renkler, içinde bulunduğunuz durumu daha farklı ve anlamlı kılabilir. Bu noktada renklerin dilini bilmenin çok önemli olduğunu vurgulan Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, bu gizemli dünyanın kapılarını aralıyor.

Renk çarkında yer alan renkler ve anlamları…

Renklerin insan davranışını, yönelimlerini ve psikolojisini önemli ölçüde etkilediği bugün kesinleşmiştir. Yapılan araştırmalarla kanıtlanan bu gerçek, en büyük markaların pazarlama stratejilerinin temelinde yer alır. Gıda firmalarının iştah açma etkisi olan kırmızıyı kullanmaları, bankaların güven duygusu uyandıran mavi ve ya griye ağırlıklı olarak yer vermeleri tamamen stratejiktir.

Sıcak ve soğuk renklerin gücüne inanın

Renk kartelasında yer alan her renk, kendi içinde gruplara ayrılır. Sıcak ve soğuk kategorisi altında toplayabileceğimiz renkler, hissettirdikleri ve çağrıştırdıklarıyla duygular üzerinde belirleyici bir rol üstlenir. Kırmızı, turuncu, sarı ve bu renklerin tüm tonları sıcak renk kategorisine girer. Bu renklerin dalga boyları uzundur ve insanlar üzerinde canlandırıcı etkisi vardır. Renk çarkının soğuk oyuncuları ise sarı, mavi ve yeşildir. Sıcak renklere nazaran daha sakin bir enerjiye sahip olan soğuk renklerin iyileştirici etkisi vardır.

* Kırmızı: Enerji ve canlılığın ana kaynağıdır. Omurgaya dizilmiş yedi ana enerji merkezinden birincisi olan kök çakranın rengidir. Bizi dünya gezegenine bağlar. Enerjimizi kontrol eden kırmızı, heyecan ve sıcaklık sağlar. Bu noktada, enerjinizin olmadığını düşündüğünüz günlerde kırmızıyı hayatınıza dahil edebilir ve yaydığı enerjiden yararlanabilirsiniz.

* Turuncu: Aynı şekilde enerji, mutluluk ve neşenin rengi olan turuncu, ortamın atmosferini değiştirmekte usta bir renktir. Turuncu ve tonlarının olduğu bir ortama girdiğinizde etkilenmemek neredeyse imkansızdır. Harekete geçiren turuncu aynı zamanda mutsuz hissettiğinizde de sizi yükseltir. Bir ayrılık yaşıyor ve kendinizi umutsuz hissediyorsanız turuncu giyebilir ve enerjinizi olumlu anlamda değiştirebilirsiniz.

* Sarı: Ayırt edici bir renk olan sarı, dikkat çekmek ve tempoyu arttırmak için birebirdir. Birçok patron, ofiste sarı renk kullanarak çalışanların enerjisini ve temposunu yükseltmeyi hedefler. Aynı zamanda iletişim rengi olan sarı, özgüven ve özgürlük verir. Cesaretinize ihtiyacınız olduğu günlerde renk tercihinizi sarıdan yana yapabilirsiniz.

* Mavi: Sakinlik ve dinginlik rengi olan mavi, kanın akışını yavaşlatır. Bu sebeple hiperaktif çocukların odasını maviye boyamanın yararlı olacağı söylenir. Mavi rengin diğer bir özelliği ise derinliği ve sonsuzluğu sembolize eder. Güven verir, ruhun yanı sıra baş ağrısı ve stres gibi sağlık problemlerinin tedavisine katkı sağlar.

* Yeşil: Tabiatın, doğurganlığın, cömertliğin ve huzurun rengidir. Tinseldir, rahatlatıcı etkisiyle canlandırır ve tazeler. Yorgun olduğunuz günlerde kendinizi yeşilin kollarınıza bırakırsanız, yorgunluğunuzun azaldığını, üzerinizdeki yükün hafiflediğini görebilirsiniz.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam