reklam
reklam

Gastro Akademi ve Ayvansaray Üniversitesi Arasındaki İşbirliği Protokolü İmzalandı

Eklenme Tarihi: 22 Mart 2019, Cuma - 11:03   Okunma Sayısı: 190664
Gastronomi Turizmi Derneği öncülüğünde kurulan Gastro Akademi ile Ayvansaray Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Her biri kendi alanında uzman ve usta şefler tarafından verilecek Gastro Akademi eğitimlerinde Türk ve dünya mutfaklarının incelikleri ve püf noktaları uygulamalı olarak anlatılacak. Kahve yapmanın ve sunmanın hünerlerini sergileyen Barista ve servis elemanı kalitesini artırmayı hedefleyen programlar, günübirlik kısa eğitimlerin dışında 40’ar saatten oluşacak.

Marka Kentler Yaratılması İçin Gastronomik Eğitimler

Gastro Akademi eğitimleri, hızla büyüyen Ev Dışı Yiyecek ve İçecek Sektörü’nün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sıkıntısını gidermeyi, eleman kalitesini yükseltmeyi, gastronomic Marka kentler yaratılması için Gastronomik eğitimlere başlıyor. Bu eğitimler, İtalyan, Meksika, Peru, Özbekistan ve Uzak Doğu gibi dünyanın önemli mutfaklarını da tanımak isteyen mutfak meraklılarını bir kıyas ve karşılaştırma yapabilmeleri için bilgilendirmeyi amaçlıyor. Uygulamalı olarak yapılacak eğitimleri başarıyla bitirenlerin sertifikaları da Ayvansaray Üniversitesi tarafından verilecek.

Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar “ İşbirliğimiz sektördeki çıtayı yükseltecek.”

Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar; GTD ile sektörde çok önemli işbirlikleri ile çıtayı yükselteceklerini, eğitimin Gastronomi Sektörü’nde en önemli konu olduğunu belirtti. Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ise Ayvansaray Üniversitesi eğitim kadrosuna güvendiklerini birlikte uluslararası işlere imza atacaklarını aktardı.

Gastro Akademi Başkanı Dr. Mesut İnan:” Eğitim ve proje çalışmaları yardımıyla bu çağı, tüm sektör temsilcilerimizle birlikte hem eğlenerek hem de öğrenerek yakalama olanağı sağlayacağımıza inanıyorum.”

Eğitimler ile ilgili bir konuşma yapan Gastro Akademi Başkanı Dr. Mesut İnan, Ayvansaray Üniversitesi’ne teşekkür ederek, birlikte hayata geçirdikleri bu programın sektörün ihtiyaçlarını ve artan ilgiyi karşılaması bakımından bir “ilk” olduğuna dikkat çekti. İnan “Eğitim ve proje çalışmalarımızla turizm sektöründeki meslektaşlarımızı günümüz teknolojileriyle de buluşturarak gelecek yıllara yatırımlar yapılmasını sağlamak durumundayız. Eğitim ve proje çalışmaları yardımıyla bu çağı, tüm sektör temsilcilerimizle birlikte hem eğlenerek hem de öğrenerek yakalama olanağı sağlayacağımıza inanıyorum. Bunu da ancak lezzet mirasımıza, bilime ve gastronomiye gönül verenlerin desteği ile başarabiliriz” dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam