reklam
reklam

Ekrem İmamoğlu’na Adalar ve Kadıköy’de Vatandaşlardan  İlgi Seli

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2019, Perşembe - 11:03   Okunma Sayısı: 213878
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında sırayla  Adalar, Bağdat Caddesi, Kadıköy ve Fikirtepe'de temaslarda bulundu. Gazetemiz adına bu turu takip ettim ve Ekrem İmamoğlu bu ziyaretlerde yoğun ligiyle karşılandı. İmamoğlu ve beraberindekilerin Pazartesi programından öne çıkan gelişmeler şunlardı;

İSTANBUL

Gazilerimizle beraber Adalar turuna çıkan Ekrem İmamoğlu,''Bu zafer olmasydı, belki de bu topraklarda böyle bir vatanı kuramamış olacaktık''

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği kapsamında, Gazilerimizle beraber Adalar turu yaptı.

İmamoğlu'na, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç eşlik etti. Dilek İmamoğlu da Adalar turuna katılarak eşine destek verdi Bu arada Bostancı İskelesinde İmamoğlu’nu karşılayanlar arasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve çok sayıda partili de bulunuyorlardı. Bostancı İskelesi'nden kalkan tekne ile Büyükada'ya doğru yola çıkan İmamoğlu ve eşi, tura katılan bütün gaziler ve aileleriyle tek tek sohbet edip, sohbet etti. Basın mensupları olarak; biz de teknedeki yerimizi aldık ve tüm gazilerimizin 18 Mart Çanakkale Zaferini kutladık.

Gazilerle bol bol anı fotoğrafı çektiren İmamoğlu, bir vatandaşın cep telefonu ile yaptığı canlı yayına katılıp, yurttaşın Viyana'da yaşayan ailesine selam yolladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan yolculuk sırasında, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

 

Teknede gazilere hitaben kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, ''Gazilerimize saygıda hiçbir zaman kusur etmeyeceğiz'' dedi. Çanakkale'nin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zafer olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ''Bu zafer olmasydı, belki de bu topraklarda böyle bir vatanı kuramamış olacaktık'' diye konuştu.

Bugün de toplumun ''Çanakkale ruhu''na ihtiyacı olduğunun altını çizen Ekrem İmamoğlu, ''İBB Başkanı olduktan sonra 18 Mart milli bayram edasıyla kutlanacak. Bütün milli bayramları, İstanbuıl'un en önemli günleri haline getireceğiz. Ücretsiz etkinliklerle ve katılımla bayramlarımızı doya doya yaşayacağız'' şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında terleyen İmamoğlu'nun terini, bir gazi yakını sildi. Gaziler ve aileleriyle beraber Çanakkale Marşı'na eşlik ettiği sırada İmamoğlu'nun gözlerinin dolduğu görüldü.

Mimoza çiçekleriyle karşılanan İmamoğlu’una yoğun ilgi

Büyükada'da CHP Adalar Belediye başkan adayı Erdem Gül ve partililerce, meşaleler, sloganlar ve Mimoza çiçekleri ile karşılanan İmamoğlu ve eşi, yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadılar. Biz de güçlükle yürüyebildik.

İmamoğlu'na eşlik eden kalabalık, yol boyu katılımlarla arttı ve binlere ulaştı. Sanatçı Enis Fosforoğlu da İmamoğlu'nu karşılayanlar arasında yerini aldı ve CHP adayına desteklerini iletti. İmamoğlu, kalabalıktan kurtulabildiği anlarda yol üzerindeki esnafları ziyaret edebildi.

İmamoğlu, AK Parti İlçe Başkanlığı önündeki partililere de başarı dileklerinde bulundu. İmamoğlu ve beraberindekiler, konuşma yapacakları Saat Meydanı'na zorlukla ulaştı. Burada ilk konuşmayı Adalar CHP adayı Gül yaptı. Gül, ''Bekle bizi İstanbul'' diyerek, sözü İmamoğlu'na verdi.

İmamoğlu, konuşma yapacağı sırada ezan okununca mitinge ara verdi. Ezan bitince konuşmaya hazırlanan İmamoğlu, başka bir camiden de ezan okunduğunu duyunca, ikinci kez konuşmasını durdurdu.

İmamoğlu, ezan sonrası başladığı konuşmasında, toplumun en fazla, morale ve huzura ihtiyacı olduğunu vurguladı. Adalar Belediye Başkanı Aytaç ve yeni aday Gül'ün aynı sahnede olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, İBB'yi yönetenlerin ortaya bir yönetme iradesi koyamadıklarını ifade etti.

Büyükada’da seslenen İmamoğlu “Biz, 16 milyondan talimat alacağız. Ankara'dan Sayın Genel Başkanımız, talimat vermeyecek. Partimizin böyle bir ahlakı yok''

İmamoğlu, ''İrade, seçtiğimiz kişide değilse, o ülkeyi ve şehri Allah korusun. Adalar'da Erdem Gül seçilecek, İstanbul'da ben seçileceğim. Biz, 16 milyondan talimat alacağız. Ankara'dan Sayın Genel Başkanımız, talimat vermeyecek. Partimizin böyle bir ahlakı yok'' dedi.

İmamoğlu, Adalar Belediye Başkanı Aytaç ile İBB'da yaşadıkları bir olaya da konuşmasında şu şekilde  yer verdi:

''İBB yöneticileri ile denk düştü, bir toplantı yaptık. Dertlerimizi anlattık. Başkanımın o kadar basit bir talebi oldu ki. Bir iskeleyi, çöplerin toplanması için kullanma meselesiydi. Başkan, Adalar halkını mağdur etmemek için yalvardı. Ama aldığı yanıt, 'Siz de siyaset yapıyorsunuz, ben de siyaset yapıyorum' oldu. Yani, 'Ben, siyaseten senin istediğin şeyi yapamam' dedi'' şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun Adalar  turundan ilginç anılar

Konuşmasının ardından, karşılanışında olduğu gibi vatandaşların yoğun ilgisi altında esnaf ziyaretlerini zorlukla gerçekleştiren İmamoğlu, bir mağazada kedisine ikram edilen lokumları, gazetecilere ve vatandaşlara dağıttı.

Bu sırada bir vatandaş, ''Bize yok mu başkan'' deyince, İmamoğlu, ''Benim elim, ikramda her yere yetişir'' diyerek, yurttaşa da lokum ikram etti. Başka bir vatandaş da kalabalığı yararak, ''Sizi öpmek istiyorum başkanım'' dedi ve ekledi:

''5 yıl sonra Cumhurbaşkanı olacaksın. Buna eminim.'' Kadın vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Dilek İmamoğlu'na çiçekten taç takıldığını gören İmamoğlu, ''Bayağı süslendin Dilek'' diyerek eşine takıldı. Bu sırada bir kadın vatandaşın, İmamoğlu'na, ''Aaa çok yakışıklıymış be, çok güzelmiş'' demesi gülüşmelere neden oldu.

İmamoğlu'nun stantlarına yaklaştığını gören AK Partililer, parti bayraklarını sallayarak CHP adayının gelmesini bekledi. İmamoğlu, stanttaki bir partilinin, ''Uğramaz o buraya'' dediği anda AK Partililer'in yanına gelerek başarılar dilemesi ilginç bir an yaşanmasına neden oldu. 6 gencin oturduğu masaya oturan İmamoğlu, onlara projelerinden söz etti. Kendini çağıran engelli bir vatandaşın yanına giden İmamoğlu, bu konuda Beylikdüzü'nde yaptıkları çalışmalara değinerek, projeleri İstanbul geneline yayacaklarının sözünü verdi.

Heybeliada’ya geçerken bindiği teknenin kaptan köşkünde  gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Ekrem İmamoğlu Adalar'da oturanlara İstanbul’a geçerken yüzde 40 indirimle yolculuk  sağlanacağını duyurdu

İmamoğlu, Büyükada'dan Heybeliada'ya geçmek için bindiği teknenin kaptan köşkünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, gazetecilerin rakibi Binali Yıldırım'ın, ''Adalar'da oturanlara ulaşımı bedava yapacağız'' hatırlatmasına, ''Bizimki gerçekçi aslında, vaatlerde tabi herkesin bakış açısı var. Her ne kadar biz çocuklara kadınlara zaten ücretsiz diyoruz. Büyük bir kesimi kapsayan annelere, mesela 6 yaştan 12 yaşa çıkartıyoruz, bu geçerli. Artı olarak sunduğumuz şey de Adalar'da oturanlara yüzde 40 indirimli, gerçekçi davranıyoruz, gerçek ihtiyaçlar üzerinden gidiyoruz. O yönüyle baktığımızda bizim değerlendirmemiz daha doğru diye düşünüyorum'' dedi.

İmamoğlu, Adalar Belediye Başkanı Aytaç ile İBB'de yaşadıkları olayın sorulması üzerine de şu yanıtı verdi:

'Şu anda Büyükçekmece'de aday şimdi. Orada şu kelimelerle hitap etti, şu cümlesini hiç unutmuyorum, 'Siz de siyaset yapıyorsunuz, biz de siyaset yapıyoruz' dedi. Bende şöyle bir cevap verdim, 'Biz siyaset yapmıyoruz, belediye başkanlığı yapıyoruz, sizi de belediye başkanlığına davet ediyorum' diye cevabım oldum.

Birçok konuda zaten 25 senedir yönetiyorsunuz, bir eksikliğiniz var ise bunu niye gidermediniz. Seçimden önce bu tür vaatler gerçekten komik. Biz işimize bakıyoruz. Gerçek ihtiyaçlar üzerinden talepleri değerlendirip projeler ürettik. Yani hiçbir şeyi böyle birilerini ikna etmek için havaya sıkılmış işler değil. Bu konuda Adalar bizim için çok önemli. Dediğim gibi bu coğrafya, İstanbul'un hemen yanı başında binlerce yıllık tarih, her inancın burada bir karşılığı var.

Çok özel anıları var, çok özel insanların yaşam sürdüğü, sanatçısından siyasetçisine, sporcusuna varıncaya kadar yaşam sürdüğü bir yer. Adalar'ın her yerinde başka bir anı var. Hem korunması, hem geliştirilmesi ve dünyanın vitrinine koyulması gerekiyor. UNESCO'ya bir başvuru var, onu da hızlandıracağız.

İnanılmaz keyif bir yer burası. Ama büyükşehir belediyesinin ihmal ettiğini birebir ben 5 yıl yaşadım. Bu sürece dur diyeceğiz ve Adalar halkı çok mutlu olacak. 5 yılda bu kadar yıl demek ki neler ihmal edilmiş diyecekler. Ona rağmen İstanbul hala güzelliğini korumaya çalışıyor, 5 yıl da fazla değil, 5 yılda Adalar bambaşka bir yerde olacak.''

İmamoğlu"Fayton hayvanları için bakım merkezi kuracağız"

Faytoncular durağını ziyaret ederek faytoncuların sıkıntılarını dinleyen ve Adalar'ın sorunlarını ve çözüm yollarını bildiklerini belirten İmamoğlu, İmamoğlu, “Bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Özellikle sağlığıyla ilgili sizlerle oturalım kararlar alalım diyoruz. Özellikle atların, sağlığı, bakımı hatta gerekiyorsa tedavisiyle ilgili merkez kuralım istiyoruz. Böyle bir adımımız olacak. Büyükşehir olarak bu sürecin dışında kalmayacak ve içine gireceğiz. Beraber ortak kararlar alıp özellikle sağlığı konusunda sizinle işbirliği yaparak, yaşadığınız eksiklikleri gidereceğiz. Bu konuda en çağdaş, en gerekli neyse yapmamız lazım. Sonuçta canlıdır ve mutlaka bu canlıları korumamız lazım. Dediğim gibi bir denetimi, iki alınması gereken kurallar, kararlar neyse oturup beraber konuşacağız.  dedi.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti "Adalar'ın planlarıyla ilgili sorunlara hızlıca çözüm bulacağız. Adalar'ın sahilinin korunması ve sorunların çözülmesiyle ilgili curcuna oluşturmaksızın hem disiplinli, hem de özellikle Adalar halkını ve Adaların kalitesini koruyan bir anlayışla düzen kuracağız. Beraberce el ele, kol kola. Buranı ekosistemi, florası var, hem de binlerce yıllık. Şu küçücük adada bile simgesel tarımı desteleyeceğiz. Bu adada balıkçılıkla ilgili iş birliği yapacağız. Bu güzel kentin nimetlerini en kaliteli bir şekilde İstanbul'a servis etmesi için çalışacağız"

Meslektaşımız Gökhan Çelik'in 29 yaşını teknede gazeteciler olarak Ekrem İmamoğlu’yla  beraber kutladık

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Adalar ziyaretini tamamladıktan sonra tekneyle Bostancı İskelesi'ne geçti. İmamoğlu, teknede, 29 yaşına basan Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Gökhan Çelik'in doğum gününü kutladı.

İmamoğlu, Kasımpaşa turu sırasında düşerek bileğini çatlatan Çelik'e, ''Düştüğünü gördüm ama çatlak olduğunu bilmiyordum'' diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İmamoğlu ve beraberindekiler Bostancı'dan Kadıköy'e kadar seçim otobüsü içerisinden vatandaşları selamladılar

Daha sonra tekneyle  Bostancı İskelesi'ne geçtik ve Ekrem İmamoğlu'nu Bostancı İskelesi'nde, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile CHP Kadıköy Belediye başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı birlikte karşıladılar. Bostancı'dan Kadıköy'e kadar seçim otobüsü içerisinden vatandaşları selamlayan İmamoğlu,  secim turunda yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

CHP Kadıköy Belediye başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı ''Çocukları eşitlemek en büyük başarım olacak''

Kadıköy Meydanı'ndaki halk buluşmasında ilk konuşmayı Odabaşı yaptı. Ardından mikrofonu alan İmamoğlu, yaklaşık 10 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslendi.

''Güneş gözünüze doğru geliyor ama sizin güneşiniz de beni bana doğru geliyor, gözlerimi kamaştırıyor'' diyen İmamoğlu, ''Asil bir duruş var bu sahnede. 5 yıldır Kadıköy'de adil ve nitelikli hizmet veren Aykurt Nuhoğlu burada. Başkaları gibi de metazori değil. Görevi, yeni yol arkadaşım Şerdil Dara Odabaşı'na emanet etmek için burada beraber çalışıyorlar'' şeklinde konuştu. İmamoğlu, ''5 yılın sonunda Kadıköy'ün çocukları ile Sultanbeyli'nin Bağcılar'ın çocuklarını eşitlemektir benim için en büyük başarı'' dedi.

Kadıköy Rıhtımı'nda yaklaşık 10 bin kişiye konuşan İmamoğlu: ”İstanbul'un bütçesiyle, bu şehrin yoksulluk yaşayan ailelerin yarasını saracağım, pansuman olacağım Dönüp de 'O bir kişi ne diyor' diye bakmayacağım.''

İstanbul'da yoksullukla mücadele edeceklerini belirten İmamoğlu şunları söyledi,

"İstanbul'un bütçesiyle, bu şehrin yoksulluk yaşayan ailelerin yarasını saracağım, pansuman olacağım. Sosyal anlamda bütçe oluşturup yoksulun, fakirin, işsizin arttığı bu dönemde evine yoksulluk sınırının altında bir bütçe giriyorsa yardımcı olmama evet diyor musunuz? 'Kimin parasını kime veriyorsun' dediler. Siz, 'Evet' derseniz yapacağım.

Dönüp de 'O bir kişi ne diyor' diye bakmayacağım. Benim bakacağım insanlar sizlersiniz. Ben, sizden olur alacağım'' diye konuştu. Yeni Zelanda'da yaşanan katliamın görüntülerinin mitin alanlarında gösterilmesine tepki gösteren İmamoğlu, şunları söyledi: ''Bir vahşeti, bir cana kıyma sahnelerini ekranlarda göstererek siyaset yapmayın be kardeşim, yapmayın. Bunu kimseye faydası yok. Ben, bu şehirde her renkten, her inançtan insan olduğunu biliyorum. Her toplumdan, hatta her milletten insan olduğunu biliyorum. Bu şehri yönetmeye talip olan insanın hoşgörüsü, vicdanı, adalet duygusu en üstte olmalı.''

Şehri yönetenlerin kentsel dönüşümle ilgili çuvalladıklarını vurgulayan İmamoğlu, depremle ilgili seferberlik başlatacaklarını ifade etti. İmamoğlu, ''Kentsel Dönüşüm, yenileme, gerekiyorsa yerinde güçlendirmeyle bu şehrin deprem korkusunu bitireceğiz. Deprem toplanma alanları güzelleştireceğiz. Sözüm ona kentsel dönüşümle depremi bitireceklerdi. Ne oldu? Yalan oldu. Hemen yanı başınızda Fikirtepe diye trajedi yaşattılar. Yazıktır, günahtır. İnsanlarımızı mahvettiler. İBB sorumluluktan kaçtı. Şehircilik Bakanlığı, eline yüzüne buluşturdu. Gelinen nokta facia, insanlar umutsuz, Fikirtepe'yi de biz çözeceğiz" dedi.

Kadıköy'ün en büyük sorunlarından birinin Kurbağalı Dere olduğunu belirten İmamoğlu, "Kurbağalı Dere diye sıkıntı çektiğinizi ve kötü kokulardan rahatsız olduğunuzu ben biliyorum. Gelir gelmez çözeceğiz. O hattı, İstanbul'un en güzel parklarından biri yapmasının sözünü veriyorum. İstanbul'a 30 milyon metrekare yeşil alan söz veriyorum. Afişler asılmaya başlandı. Bir sene de milyon küsur park yapmışlar, inanmayın. Nerede yapmışlar, onu da bilmiyorum. Yeşil alanları yapacağız, bu şehre nefes aldıracağız. Bu milletin parasını çarçur ettirmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasında, İstanbul'un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi marka değeri yüksek spor kulüplerinin olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Bir tane spor kulübü kuracaksın. Milyonlarca lira parayı oraya aktarılmasını sağlayacaksın. Ondan sonra, 'Gurur duyuyorum' diyeceksin. Bu şehrin Beşiktaş'ı Galatasaray'ı, Fenerbahçe'si var. Bu niye oluyor biliyor musunuz? Kişisel ihtiraslar makamlarda hep zarar verir. Sizin aranızda belediye başkanlığı yapacağız. Vatandaşın arasında olmayan hiç kimse bizim yol arkadaşımız olamaz. O bakımdan size söz veriyoruz. Kişisel ihtiraslarımızın asla kurbanı olmayacağız. Bizim konumuz, çocuk, gençler, kadınlar bir kentte çocuklar ve kadınlar mutlu değilse, özgür değilse o kent mutlu olamaz kardeşim" ifadelerini kullandı.

Fikirtepe’ye uğrayan Ekrem İmamoğlu ''Fikirtepe'de insani bir süreç yaşanmadı''

İmamoğlu, Kadıköy mitinginin ardından Fikirtepe'ye geçerek kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlarla buluştu. ''Fikirtepe'yi iyi biliyorum. Bölgenin bir genciydim'' diyen İmamoğlu, şunları söyledi: ''Birçok vatandaşın, 'Keşke bu belaya bulaşmasaydım' dediğini duyuyorum. Her mahallede insanlar, yok sayılmıştır. Deprem diye yola çıktıkları iş, belli bir kesimin cebini doldurmuştur. Ne yazık ki yapamadılar. Kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde süreci vatandaşlarla birlikte yürüteceğiz.

Vatandaş ne istiyor? Yaşam alanlarında neleri istiyor? Vatandaşın mahalle duygusunu, sosyal yaşamını düşüneceğiz. Kiracıyı bile düşüneceksiniz. Kentsel dönüşümde, uygun fiyatlarla kiracıya ev satın alacağı şartlar sunacağız. Vatandaşın malı ürezinden, 'Biz ne alırız' hesabı yaptılar. Fikirtepe'de insani bir süreç yaşanmadı.

Önce İBB başladı. İşten kaçıp, Şehircilik Bakanlığı'na devretti. Kadıköy Belediyesi dahil olmak istedi. Sürecin içine, bilgi sahibi olmasını istemedikleri hiç kimseyi almadılar. Biz, bu süreci derhal inceleyeceğiz. Kadıköy Belediyesi'ni, KİPTAŞ'ı sürecin içine sokacağız. Burada geniş bir iletişim ofisi kuracağız. Örgütlü yapıları da sürece katacağız.

Masaları olacak. Ortak akılla çözeceğiz. Meydanlarda siyaset konuşuluyor. O benim derdim değil. Fikirtepe'nin sorununu çözemeyen akla, İstanbul emanet edilmez. Birçok ilçe ağlıyor. Çözemezler. Çünkü vatandaşı dert etmiyorlar, vatandaşı dert etmiyorlar, masaya almıyorlar. Unuttular. Vatandaşı küçümserler. Beylikdüzü'nde de sıkıntılar vardı. 25 bin insana tapularını dağıttık. İsterseniz olur. Sıkıntılarınızı bizim anlayışımız çözer. Sizi, kolumuza ortak olarak takarız. Onlar, sizi her zaman kapalı kapıların arkasında bekletir. Kadıköy ve İstanbul'a bize emanet etmenizi istiyoruz. Emanetinize ihanet etmeyeceğiz. İstanbul'a ihanet etmeyecektiniz, ettiniz. Gelelim, Fikirtepe'nin de bir çok ilçenin de sorununu çözelim.''

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam