reklam
reklam

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi Kastamonulularla Buluştu   

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2019, Perşembe - 11:35   Okunma Sayısı: 158621
Ataşehir Kastamonulular Derneği  geleneksel hale gelen 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Gecesi´ni düzenledi. Dernek başkanı Mustafa Kemal Aldoğan 18 Mart’ın önemine vurgu yaptı.  Geceye katılan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de, ‘´Çanakkale´yi geçilmez yapan bağımsızlık ülküsünden vageçmeyen Anadolu´dur.´´ dedi.

İSTANBUL

Ataşehir Kastamonulular Derneği  Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan  “Türk Milleti vatanını canı pahasına korur ve kollar. Dünyanın en güçlü devletlerin birleşerek vatanın topraklarına sahip çıkmaya çalışırken hesap edemedikleri şey buydu.”

Sahneye ilk olarak çıkan Ataşehir Kastamonulular Derneği  Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan ise  Çanakkale Savaşı’nın eşi ve aynı zamanda benzeri  olmayan bir savaş olduğunu söyledi ve bir daha böyle bir savaşın yaşanmaması temennisinde bulundu.

Aldoğan dünyanın en güçlü devletlerin birleşerek vatanın topraklarına sahip çıkmaya çalışırken hesap edemedikleri şeyin bu topraklara sahip olan aziz Türk milletinin söz konusu vatan olunca gözünün hiçbir şey görmediğini, vatanını bu kadar canı pahasına savunacağını düşmanların düşünemediklerini söyledi

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi : ‘‘Çanakkale´yi geçilmez yapan bağımsızlık ülküsünden vazgeçmeyen Anadolu´dur. 280 kiloluk topları sırtında taşıyan Seyit Onbaşıdır. 1915 yılında hiç düşünmeden cepheye giden çocuk askerlerdir, mezarının yeri bile belli olmayan Mehmet´tir. Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümünde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyorum.”

Salona girişte büyük coşku ve Türk bayraklarıyla karşılanan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Çanakkale Zaferi´nin 104. yıl dönümünde şehitleri saygı ve minnetle andı. Battal İlgezdi, “18 Mart 1915, yani bundan 104 yıl önce, ne kadar kolay söylüyoruz değil mi? 104 yıl sonra bugün, bu kadar kolay yazılmadı bu destan. Kaç bacak koptu, kaç baş yarıldı, kaç gövde delik deşik oldu ya da kaç çocuk babasını hiç tanımadı, kaç anne evlatsız, kaç kadın eşsiz kaldı ya da kaç can bir çiçek yüzlü yârin elini tutmadan şehit oldu. Bir yanımız milletçe hep yetim, mekanları cennet, ruhları şad olsun.” dedi.

Çanakkale´de doğusundan batısına kadar bütün bir milletin kahramanlık öyküsünün yazıldığına dikkat çeken İlgezdi şöyle devam etti: ‘‘Çanakkale´yi geçilmez yapan bağımsızlık ülküsünden vazgeçmeyen Anadolu´dur. 280 kiloluk topları sırtında taşıyan Seyit Onbaşıdır. 1915 yılında hiç düşünmeden cepheye giden çocuk askerlerdir, mezarının yeri bile belli olmayan Mehmet´tir. Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümünde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyorum.”

18 Mart´ın özel bir gün olduğunu ve siyaset konuşmayacağını belirten İlgezdi konuşmasını şöyle sonlandırdı: “İyi ki onlar Cumhuriyet´i kurdu, bize emanet etti. Bugün hep birlikte Cumhuriyet´in kazanımlarından faydalanabiliyoruz. Ona hep birlikte sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Battal İlgezdi’ye Ataşehir Kastamonulular Derneği tarafından İstiklal Madalyası´nın birebir örneğine dayalı yapılmış plaket hediye edildi

Konuşmasının ardından Battal İlgezdi´ye Ataşehir Kastamonulular Derneği tarafından İstiklal Madalyası´nın birebir örneğine dayalı yapılmış plaket hediye edildi. Gecede büyük ilgi gören İlgezdi, Kastamonulu vatandaşlarla yüzlerce fotoğraf çektirdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam