reklam
reklam

Şarkılardan araba geçti!

Eklenme Tarihi: 19 Mart 2019, Salı - 11:32   Okunma Sayısı: 319737
Özel Pendik Bölge Hastanesi Türk Kalp Müziği “İçinden Araba Geçen Şarkılar” isimli konser ile sıradışı bir dinletiye imza attı

Özel Pendik Bölge Hastanesi Türk Kalp Müziği Korosu, Şef Pınar Dilek Yılmaz yönetiminde sıra dışı bir konserle musıki severlere keyifli bir gece yaşattı. Ünlü bestekar Gündoğdu Duran, Türk Sineması’nın ünlü jönü ve klasik otomobil tutkunu İzzet Günay, Orta Doğu ve siyaset uzmanı, akademisyen, gazeteci yazar Hüsnü Mahalli ve söz yazarı bestekar Hüsamettin Elçi, konserin onur konuklarıydı. Fikir babası Turgut Göksoy Bölge Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy’un Türkiye’nin hatırı sayılır kolleksiyonerlerinden biri olması ve bu kolleksiyonerliğin içinde klasik araba tutkusunun ön planda olması “İçinden Araba Geçen Şarkılar” isimli sıra dışı bu konserin oluşmasına neden oldu. Prof.Dr. Turgut Göksoy, Klasik otomobil, sinema filmleri, sinema makinaları, kameraları, sinema afişleri, fotoğraf makinaları, pul, kitap, posta kartları gibi konularda yaptığı nitelikli kolleksiyonlar ile tanınıyor. Koronun öncüsü Gündoğdu Duran Türk Kalp Müziği Korosu, 2009 yılında bu konserin de onur konukları arasında yer alan ünlü bestekar Gündoğdu Duran’ın öncülük etmesiyle kurulmuş.

                                                                        

Ankara Rüzgarı, Kara Sevda ve Gözleri Aşka Gülen gibi Türk Musıkisi’nin ölümsüz eserlerine imza atan ünlü bestekar Gündoğdu Duran’ın büyük katkıları bulunan koro , kuruluşundan itibaren çıtayı hep yukarı doğru yükselten koro şefi Pınar Dilek Yılmaz’la faklı bir koro haline gelmiş. Başarılı koro şefi Pınar Dilek Yılmaz, aldığı klasik batı müziği eğitiminin de katkısıyla korosuna yaptırdığı çalışmalarla Anadolu Yakası’nda Türk Müziği normlarında çok sesli müziği repertuvarına başarıyla ilave eden isim olarak öne çıkmış. Konser öncesinde Prof.Dr. Turgut Göksoy’un büyük emeklerle hazırladığı ve “A’dan Z’ye otomobile ait her şeyi anlatan, otomobil markalarının bilinmeyen hikayelerinden, bir zamanların ünlü Türkiye Rallisi’ne kadar otomobilin yüzlerce yıllık serüvenine dair bir çok bilinmeyen veya az bilineni okuyucuyla paylaştığı kitabının slayt gösterisi sunuldu.

                                         

 

Top dünyasının renkli simalarından Dr.Özer Öztekin’in sunduğu konserde Türk Kalp Müziği korosuna kemanlarda Önder Gülfidan ve Begüm Karaer, kanunda İsmail Kınık, Gitarda Bahadır Doğrusöz, udda Korhan Toptaş, bağlamada Murat Yıldızdal, klavyede Caner Gökdemir, trompette Aydın Bergamalı ve ritmde Erkan Kanat eşlik etti. Şarkılar ve arabalar Genç yaşına rağmen usta şeflere taş çıkartacak kadar başarılı, yaptığı repertuvarlarla her konseri ayrı bir tarzda sunan, bitmeyen enerjisi ile korosnu başarıdan başarıya koşturan şef Pınar Dilek Yılmaz yönetimindeki koro konsere, sözleri Vecdi Bingöl’e bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait, hemen hemen herkesin bildiği “Otomobil Uçar Gider” isimli eser ve bağlı olarak da anonim uşşak bir türkü “Arabamın Atları” ile başladı. Kanseri musıki ile yendi İlk solist Özge Kök, “Hanım Arabaya Binmiş” isimli eseri seslendirdi.

Korodan “Arabaya Taş Koydum”u dinledik. Kemani Sarkis Sucuyan’”a ait bir rast tango olan “Ayak Ayak Üstüne Otomobil İçinde” düet olarak Zeliha Tufan ve Kerim Soydaş tarafından seslendirildi. Bu arada solist Zeliha Tufan’ın kanseri yenme başarışında musikiden güç aldığını da sunucu Dr. Özer Öztekin’den dinledik. Tüm salon eşlik etti Solist Gizem Sancaklı’nın seslendirdiği “Otomobil” şarkısının ardından Cemal Reşit Rey’in 1933’te bestelediği Lüküs Hayat operetinde koroya tüm salonun eşlik etmesi dikkat çekti. Anadolu Pop Müziği’nin unutulmaz ismi Cem Karaca’nın sesinden dinleyip sevdiğimiz “Tamirci Çırağı” isimli şarkıyı Yaşar Armutçuoğlu, profesyonelleri aratmayacak bir yorumla seslendirdi. Yağmur Bakır’ın seslendirdiği “Arabacı” isimli eserin ardından konserin ilk bölümü koronun ve salonda bulunanların birlikte söylediği “Bursalı mısın Kadifeli Gelin Çaydan mı Geçtin” ile sona erdi.Konserin ikinci bölümünde TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Melda Kuyucu Kılıç, Türk Müziği’nin seçme eserlerinden oluşan unutulmaz bir musıki şöleni sundu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam