Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-fenerbahce-kulubunden-taraftar-kararina-tepki-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

Fenerbahçe Kulübü'nden taraftar kararına tepki

Eklenme Tarihi: 20 Şubat 2016, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 132022

İSTANBUL

Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında bugün oynanacakBursapor-Fenerbahçe maçı öncesi Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan, sarı-lacivertli taraftarların maça giremeyeceği yönündeki karara tepki gösterdi. 

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, valilik ve emniyet birimlerinin en temel görevinin, herhangi bir müsabaka veya organizasyonda ortaya çıkma ihtimali bulunan ya da yaşanan bir olayı önlemenin yanı sıra bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri almasının olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

"Bursa İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığını öğrendiğimiz, Fenerbahçe taraftarının maça giremeyeceği kararı, her yönüyle skandal bir niteliğe sahiptir. Kurulun bahse konu maçla ilgili aldığı karar, bu devirde son derece ilkel, taraflı ve bundan sonraki maçlar için kötü bir emsal olarak tarihe geçmiştir ve hiçbir şekilde anlaşılabilir değildir. Ev sahibi takımın taraftarının olmadığı bir maçta, 2 bin civarı Fenerbahçe taraftarının güvenliğinin sağlanamayacağını iddia etmek ve bu yönde karar almak, akıllara 'Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederim' sözünü getirmektedir." 

Türkiye Futbol Federasyonunun da alınan karara seyirci kaldığının ve müdahale ihtiyacı duymadığının aktarıldığı açıklamada, "Aynı durum bir UEFA müsabakasında ortaya çıksaydı, bu karara imza atan kurumların takınacağı tavır, tarafımızca merak konusudur. Bursaspor'un talebi üzerine ve sırf Bursaspor'a şirin gözükmek adına alınan, Fenerbahçe taraftarının maça güvenlik gerekçesiyle alınmamasını öngören bu kararı, yerel idari yapının fanatizminin bir tezahürü olarak değerlendiriyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı kararın ardından bugün saat 19.00'da başlayacak Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını iki takım taraftarları da tribünden izleyemeyecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam