reklam
reklam

HSYK'daki FETÖ üyelerinin maaş farkları örgüte aktarılmış

Eklenme Tarihi: 12 Mart 2019, Salı - 16:04   Okunma Sayısı: 142228
Fetullahçı Terör Örgütü'nün , Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliklerine seçilen örgüt mensuplarının 2 bin liralık maaş farklarına el koyarak örgüt kasasına aktarılmasını sağladığı belirlendi.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığıYargıtay 9. Ceza Dairesinde görülen davalarda, örgütün Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) nasıl yapılandığı bir tanığın verdiği ifadesiyle ortaya çıkarıldı.

Yargılamalar süresince elde edilen bilgi ve belgeler, itirafçı beyanları ve tanık anlatımları, örgütün yüksek yargı üyelerine verdiği talimatları da deşifre etti.

Yüksek yargı üyelerinin ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yargılandıkları davalarda elde edilenlere göre, örgüt, kendisine ileri derecede bağlı olan mensuplarını HSYK'ye yerleştirmeyi amaçladı.

Yargı içinden çeşitli görevlerde bulunan bazı örgüt üyeleri, HSYK'ye üye seçildikten sonra örgütsel toplantılara katılmaya devam etti. Bu toplantılarda HSYK'da görevlendirilenlerden ilginç taleplerde de bulunuldu.

"Maaş farkınızı sadaka olarak vereceksiniz"

Örgüt, HSYK'ye üye seçilen mensuplarının maaş farklarını tek tek hesapladı. Yargı içinden gelen, hakim ve savcılık başta olmak üzere çeşitli kademelerde görevde bulunanların HSYK üyesi olmasının ardından maaşın yaklaşık 2 bin lira artacağı belirlendi. Bu tespit üzerine, örgütsel toplantılarda HSYK'ye üye seçilen örgüt mensuplarından bu maaş farklarının FETÖ'nün kasasına aktarılması istendi.

Örgütsel toplantılarda bu talep, "Maaş farkınız 2 bin lira, bu farkı sadaka olarak bize vereceksiniz." ifadeleriyle iletildi.

"140" talimatı

Öte yandan örgüt stratejilerinin belirlendiği toplantılara katılan FETÖ mensubu HSYK üyeleri ile aralarında eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya'nın da bulunduğu isimler, Yargıtay ve Danıştay'daki üye sayısına ilişkinFETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, "Arkadaşlar 140'dan aşağısına razı olmasınlar." talimatı kapsamında hareket etti. Bu rakama ulaşmak için çaba gösteren örgüt üyeleri, kendilerine karşı çıkanlarla tartıştı.

Örgüt, büyük önem verdiği dava takibi konusunda, Yargıtay ve Danıştay'da özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra kendi lehine kararların çıkmasını önemsedi. FETÖ, bu kapsamda sivil imamlar aracılığıyla mensubu olan Yargıtay ve Danıştay üyelerine yürütülmesi gereken çalışmaları aktardı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam