reklam
reklam

Spor Kulübü değil geniş aile!

Eklenme Tarihi: 6 Mart 2019, Çarşamba - 10:56   Okunma Sayısı: 235006
Cesur Kılıç Spor ve Eğitim Kulübü; yöneticileri, hocaları, sporcuları ve onların aileleri ile bir kulüp olmanın çok ötesinde anlam ifade ediyor

İSTANBUL

Maltepe’de 1972 yılından beri hizmet veren ve spor eğitiminde marka olmuş Cesur Kılıç Spor Okulu karatecileri diplomalarını alarak yeni kuşaklarını taktılar. Gazetemizin yazarlarından İsmet Akkoç’la birlikte Cesur Kılıç Spor ve Eğitim Kulübü’nün diploma ve kuşak törenlerine fırsat buldukça giderim. Oradaki samimiyet, çocukların yüzlerindeki mutluluk, anne babalarına karşı besledikleri saygı ve sevginin aynısını belki de daha fazlasını hocalarına karşı beslediklerini görünce, burasını sadece bir spor kulübü olmadığını gerçekten adında olduğu gibi gerçek bir eğitim yuvası olduğunu görürsünüz. Cesur Kılıç Spor kulübünde gençliğinde eğitim almış, şimdilerde anne baba olmuş insanlar, çocuklarını ellerinden tutup Cesur hocalarına nasıl bir güven ve sevgiyle muhabbetle getirdiklerini görürsünüz.

Cesur Kılıç Spor ve Eğitim Kulübü’nün sıradan bir kulüp, sıradan bir okul olmadığını, buradaki insanların anneleri, babaları, çocuklarıyla ve kulübün yıllardır değişmeyen, adeta istikrar abidesi olan hocaları Mehmet Aydın, Muammer Kaya, Ercan İnçe, Cenk Kılıç, Mehmet Kör, Emre Deveci ile büyük, sıcak ve samimi bir aile olduklarını görürsünüz. Yalnızca bir spor okulu olmaktan ziyade bir hayat okulu ve aile yuvası olan Maltepemizin bu güzide kulübünde bir diploma ve kuşak töreni daha yaşadık. Kulübün salonu artık yetmemeye başlamış. Sporcu çocukların yanı sıra ailelerin de büyük ilgi göstermesi nedeniyle Cesur hocam da spor salonunun hemen yakınındaki düğün salonunda bu törenleri gerçekleştiriyor artık. Sıradan bir kulüp, sıradan bir diploma töreni olmadığının o kadar çok göstergesi var ki, veliler, Cesur hocamdan kesinlikle ikram için bir şey almamalarını ve kendileri evlerinde yapıp getirecekleri yiyecekleri birbirlerine ikram edeceklerini söylemişler.

Diploma töreni sırasında, çocukları büyük bir sevgi ile yetiştiren eğitmenlerin de diplomaları verirken yaşadıkları mutluluğu, duydukları hazzı gözlerinden okunuyordu. Törene katılan Kulüp onursal başkanı ve Türkiye Amatör Spor Konfederasyonu kurucularından Kemal Bektaş yaptığı konuşma da tüm çocuklarının bu kulüpte eğitim aldığını ve şimdide torunlarının eğitim aldığını ifade ederken Kulüp Kurucusu Cesur Kılıç hoca ve eğitim kadrosuna teşekkürlerini iletti. Cesur Kılıç ise, yarım asırdan bu yana eğitim kalitesinden ve disiplinden zerrece taviz vermeden bugünlere geldiklerini belirterek, “Bu kulübe bir giren bir daha ayrılamaz. Bunun nedeni ben ve tüm eğitmen arkadaşlarım konuya sadece spor olarak bakmayız. Bütün sıcaklığımızı sporcularımıza ve aillerimize veririz. En ufak bir disiplinsizliğe izin vermeyiz. Çocuklar belki bizden işittikleri azarı ailelerinden işitmezler ama bize olan sevgi ve saygıları bir gram bile azalmaz. Bu büyük ailenin kurucusu olmanın gururu bana yetiyor. En büyük zenginliğim yetiştirdiğim çocuklarım” dedi. Diplomalar verilirken, geleneksel hale gelmiş bir şekilde öğrenciler spor dışındaki hünerlerini de bu törenlerde sergiliyor. Bu son diploma ve kuşak törenine de minik sporculardan Hiranur Var kardeşimizin İstiklal Marşı’nı ezbere ama çok duygulu bir şekilde okuması damga vurdu.

 

Minik sporcumuzun daha 5 yaşındayken, okuma yazmayı tam çözememişken İstiklal Marşını ezbere okuduğunu da annesi Saliha hanımdan dinledik. Tören bitiminde başta da belirttiğimiz gibi sporcu miniklerin aileleri, adeta birbirleriyle yarışmışlar ve hünerlerini döktürdükleri yiyecekleri birbirlerine ikram ettiler. Burada da Cesur Kılıç Spor ve Eğitim Kulübü’nün farkı ortaya çıktı. Bu tür etkinliklerde ikram bölümüne geçildiğinde müthiş bir uğultu ve kargaşa yaşanır. Herkes yiyecekleri adeta kapışır. İnsanlar yiyeceklerinden çok fazlasını aldığından yemeklerin büyük bölümü çöpe gider. Ama bu programda Cesur hoca, “Çocuklar ikram alanına gelmeyecek veliler alıp onlara verecek” diye seslenince akan sular durdu.

Belki de anne ve babalarını bile bu kadar dinlemeyen çocuklar Cesur hocalarının bir sözüyle adeta yerlerine çakılı aldılar ve ailler büyük bir düzen içinde asla israfa yer vermeden ikramları paylaştılar. Özellikle ikramın sonuna kaldım. Bakalım nasıl bir manzarayla karşılaşacağım diye kendine sordum. İkram masasının yanına geldiğimde şaşkınlığım arttı. Yiyeceklerin ne kadar düzenli alındığını herkesin yetecek kadar yiyecek alması nedeniyle etrafın da tertemiz olduğunu gördüm. Cesur hocamın şahsında kulübün tüm hocalarını ve çalışanlarını, sporcu çocklarımızı ve ailelerini tebrik edyorum. Böyle bir aile herkese kolay kolay nasip olmaz.. Aşiyan Düğün Salonunda yapılan tören aile ve sporcuların müzik ve dans eğlencesi ile tamamlandı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam