reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

İki polisi şehit eden terörist PYD'den suikast eğitimi almış

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2016, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 150493

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, 28 Ağustos'ta 2 polisi şehit eden terör örgütü PKK üyesi Erdal D'nin, PYD'nin kontrolündeki Suriye'nin Haseki kentine bağlı Kamışlı'da 3 ay suikast eğitimi aldığı belirlendi.

Polis memurları Tanju Sakarya (26) ve Fatih Kılbey'i (40) Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servis önünde şehit eden ve güvenlik güçlerinin yaklaşık bir ay süren çalışması sonucu 23 Eylül 2015'te Suruç ilçesinde yakalanan Erdal D'nin, polise verdiği ifadeler ortaya çıktı.

İfadelerinde polis memurlarını şehit ettiğini itiraf eden Erdal D, Kobani'de PYD adına 2 ay savaştığını ardından Haseki'ye bağlı Kamışlı'ya geçtiğini ve burada 3 ay suikast eğitimi aldığını belirtti.

Erdal D, ayrıca yakalanmadan önce ikinci eylem için Suruç'a geldiğini ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde keşif yaptığını anlattı.

Emniyet binasına saldırı planladıklarını söyleyen terör örgütü üyesi, bomba yüklü aracın PYD tarafından Kobani'de hazırlandığını ve onların eylem için kendisinden haber beklediklerini aktardı.

Şanlıurfa'da, 28 Ağustos'ta, Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde silahlı saldırıya uğrayan polis memurları Tanju Sakarya ve Fatih Kılbey şehit edilmiş, olayın ardından yürütülen çalışmalar sonucu 23 Eylül 2015'te yakalanan Erdal D, F.Y, M.T, T.Y. ve H.D, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam