reklam
reklam

Çin'e ulaşmak için pedal çeviriyorlar

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2016, Salı - 09:00   Okunma Sayısı: 155598

KASTAMONU

Fransa'dan Çin'e gitmek üzere 7 ay önce bisikletleriyle yola çıkan Fransız çift, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Fransa'nın Poitiers kentinden yola çıkan matematik öğretmeni Nicolas Besson ve eşi müzik öğretmeni Camilla Cowouse, Almanya, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan güzergahlarını geçerek Türkiye'ye geldi. Ocak ayında İstanbul'a ulaşan Fransız çift, Kocaeli, Bolu, Karabük üzerinden Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

"Fransa'dan Çin'e kadar 15 bin kilometre"

Besson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'dan Çin'e kadar 15 bin kilometre yol katetmeyi planladıklarını söyledi.

Hanönü'ye kadar 6 bin kilometre yol aldıklarını belirten Besson, "Buradan Sinop'a geçerek Samsun, Trabzon, ve Rize Karadeniz sahil yolunu takip edeceğiz. Yolculuğumuz boyunca 25 ülkeyi gezmeyi planlıyoruz. Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan gibi ülkeleri geçerek Çin'in başkenti Pekin'e ulaşmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam