reklam
reklam

Evimizin Sağlık Elçileri’ Üsküdar’da Buluştu

Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2019, Çarşamba - 10:11   Okunma Sayısı: 216234
Sanofi Pasteur’ün ÇABA Derneği işbirliğiyle başlattığı ‘Evimizin Sağlık Elçileri’ projesi önlenebilir hastalıklara dikkat çekmeye devam ediyor. Gazeteci Balçiçek İlter’in moderatörlüğünde, komedyen, yazar Kaan Sekban, Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu ve Dr. Özlem Cankurtaran’ın katılımıyla gerçekleşen eğitimde “enfeksiyondan korunma” konusu konuşuldu. Uzmanlar grip virüsünün bu yıl beklenenden daha uzun süre etkili olabileceği uyarısını yaparak aşının önemine dikkat çektiler.

İSTANBUL

 

Sanofi Pasteur’ün koşulsuz sponsorluk desteği ile Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) tarafından başlatılan “Evimizin Sağlık Elçileri’Projesi, hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam için doğru bilginin önemine dikkat çekmeye devam ediyor.

Proje kapsamında düzenlenen onuncu eğitim toplantısı, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 19 Şubat Salı günü gerçekleşti. Balçiçek İlter’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu ve Dr. Özlem Cankurtaran enfeksiyondan korunma ve sağlıklı yaşam ile ilgili yararlı bilgiler verirken, komedyen, yazar Kaan Sekban da konuyla ilgili kişisel deneyimlerini aktardı.

 

“GRİP 70 YAŞ ÜZERİNDE ZATÜRREEYE DÖNÜŞEBİLİR”

Aşının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, bu yıl grip virüsünün etkisinin beklenenden daha uzun sürebileceğini ve aşı olmak için halen geç olmadığını belirtti. Grip virüsünün 70 yaş ve üstü kişilerde zatürreeye dönüşebileceğini ve zatürreenin günümüzde %20 oranında ölüme neden olduğuna dikkat çeken Çuhadaroğlu özellikle bu yaş grubunda olan kişilerin kesinlikle aşı olması gerektiğini söyledi.

 

 

“BİZİM EVİN SAĞLIK ELÇİSİ ABLAM”

Ünlü komedyen ve yazar Kaan Sekban’ın ailesi ile çektiği eğlenceli video ile başlayan toplantıda Sekban, büyük kitlelere nasıl ulaştığını katılımcılar ile paylaştı. Evde yaptığı Facebook canlı yayınları ile üne kavuştuğunu belirten Sekban; “sizin evin sağlık elçisi kim?” sorusuna ise “Bizim evin sağlık elçisi ablam, hasta olduğumuzda bize en çok o bakar ve bir daha hasta olmayalım diye oldukça sert davranırdı” dedi.

 

PROJEDE 5 İLDE 10 EĞİTİM DÜZENLENDİ

Projenin, aileden başlayan sağlık bilincinin topluma katkı sağlaması için yaygınlaştırılmasına vurgu yapan ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi ise şöyle konuştu:

“Evimizin Sağlık Elçileri projesiyle birçok bölgeye ulaşarak aileden başlayan sağlık bilincinin önemini bizleri ilgi ile karşılayan kalabalıklara anlatıyoruz. İyilik için çıktığımız bu yolda sizlerle beraber olmak bizim için çok önemli. Bizler iyiysek etrafımız da iyi olur. ÇABA Derneği olarak çocuklarımız güvende ve sağlıklı olsun diye çabalıyoruz. Çünkü her işin başı sağlık. Bu yolda yanımızda koşulsuz desteğiyle yer alan Sanofi Pasteur’e, Acıbadem Sağlık Grubu’nun değerli doktorlarına, toplumun önde gelen sanatçılarına ve gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz.”

 

HEDEF, HER EVDE BİR SAĞLIK ELÇİSİ YARATMAK

Her evde bir ‘Sağlık Elçisi’ yaratmak için Türkiye’nin farklı illerinde yapılan eğitim programlarını kapsayan proje ile anneler bilgilendirilerek aileden başlayan sağlık bilinciyle topluma katkı sağlanması amaçlanıyor. Eğitime katılanlara ‘Evimizin Sağlık Elçisi’ sertifikası veriliyor ve bu elçilerin çevresindeki insanları bilinçlendirmesi için düzenli bilgilendirmeler yapılmaya devam ediliyor. Bilinçlendirme çalışmaları aynı zamanda sosyal medya ve internet sitesi aracılığıyla da mesajlar ve doktor sunumları ile destekleniyor. Bu eğitimler ile geniş bir kitlenin sağlık okur-yazarlığı konusunda bilinçlendirilmesi de sağlanıyor.

 

 

ÇABA DERNEĞİ VE EVİMİZİN SAĞLIK EÇİLERİ PROJESİ

ÇABA Derneği "Her işin başı sağlık" diyerek sağlık konusunda doğru bilgilenme, hastalıklardan korunma ve aile sağlığı konusunda tüm Türkiye'yi kapsayacak "Evimizin Sağlık Elçileri" adlı proje hazırladı. Proje kapsamında alanında uzman kişiler, sağlık konusunda doğru bilinen yanlışların fark edilip bilinçlendirmeyi amaçlıyor.' Öğren, Bilinçlen, Çevreni Bilgilendir' sloganıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenecek eğitim programlarına evlerdeki en iyi sağlık elçileri olan annelerin katılımının sağlanması ve bu eğitimlerde temel sağlık konusunda bilgilendirilmeleri planlanıyor.
Genel sağlık bilgileri, çocuk sağlığı ve beslenmesi, aşı ile korunabilir hastalıklar, eklem ve omurga sağlığı, jinekoloji, onkoloji, iç hastalıklar ve geriatri konu başlıklarında verilecek yüz yüze eğitimlerin yanı sıra çeşitli online mecralar üzerinden annelere ulaşılması amaçlanıyor.

2018'DE 9 BÖLGE VE ŞEHİRDE EĞİTİM VERİLDİ

"Evimizin Sağlık Elçileri" projesi kapsamında 2017 yılında 3 bölge ve şehirde, 2018 yılında 9 bölge ve şehirde yerel yönetimlerle iş birliği ile günübirlik toplu eğitimler düzenlendi. Sağlık elçileri eğitimi ve toplum bilinçlendirme çalışması her ilde gazeteci Balçiçek İlter´in moderatörlüğünde, doktor ve sağlık görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirilerek eğitimler sonunda katılımcılara 'Evimizin Sağlık Elçisi' sertifikası verildi

ÇABA DERNEĞİ HAKKINDA

Çaba Derneği, 2004 yılında ‘büyük hayallerin gerçek olabileceği’ fikrinden doğdu. Bir araya gelen gönüllüler, amaçlarını belirledi; bu amaçlar doğrultusunda özel projeler ve fonlar oluşturmaya başladı.Çaba Derneği; Amaçlarının zamanla her bölgede sosyal sorumluluk bilincini geliştirip, bu konudaki sorunlara çözüm getirmeye çalışarak projeleri doğrultusunda üzerimize düşen görevleri yapmak olarak açıklıyorlar. Çaba Derneği olarak, sürekli destek verdikleri yardım projeleri var. var. Bu projelere fon sağlamak amacı ile etkinlikler ve kampanyalar hazırlayarak gönüllüler ile  hareket ediyorlar. Dönemsel yardım projeleri olduğu gibi, ‘var olanı yenile ve destekle’ sistemi ile sürekli yanında oldukları  projeleri de  var. Örneğin 18 MART ÜNİVERSİTESİ içinde yer alan ÇABA ÇOK AMAÇLI SINIF devamlı olarak destek verdiğimiz projelerden. FLORYA GENÇLİK MERKEZİ ise yeni binasını hazırlayıp çocukların kullanımlarına sundukları projelerimizden.

10. yılını geride bırakan ÇABA Derneği; eğitimli, dinamik, farkındalığı yüksek gençlerden oluşan ve dernek yapısı içinde büyük-küçük projelere imza atması hedefi ile ÇABA GENÇ'i kurdu. Deniz Atalay ve Serkan Geler başkanlığında çalışan ÇABA GENÇ, tüm eğitim projelerine destek olmaya devam ediyor.

SANOFİ HAKKINDA

Sağlıkta global bir lider olan Sanofi hastaların ve tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda tedavi çözümleri keşfeder, geliştirir ve hizmete sunar. Sanofi’nin güç kaynağı olan alanlar şunlardır: Diyabet çözümleri, beşeri aşılar, yenilikçi ilaçlar, tüketici sağlığı, gelişen pazarlar ve SanofiGenzyme. Sanofi, Paris (EURONEXT: SAN) ve New York (NYSE: SNY) borsalarında işlem görmektedir.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam