reklam
reklam

Dünyada 4 milyar kişi yılda en az bir ay susuz kalıyor

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2016, Pazartesi - 14:00   Okunma Sayısı: 143739

ANKARA

Dünyada 4 milyar kişi, yılda en az bir ay susuzluk çekiyor.

Science Advances dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, dünyada içmesuyu yetersizliği, tahmin edilenden daha fazla kişiyi etkiliyor.

Araştırmaya göre, yarısı Çin ve Hindistan'dan olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 4 milyar kişi, yılda en az bir ay içme suyu sıkıntısı yaşıyor.

Bangladeş'te 130 milyon, Pakistan'da 120 milyon ve Nijerya'da 110 milyon kişi her yıl bir dönem içme suyu bulmakta zorlanırken, ABD'de de çoğunluğu California, Teksas ve Florida'da olmak üzere 130 milyon Amerikalı yılda en az bir ay susuz kalıyor.

"İçme suyu yetersizliği hepimizi etkileyen küresel bir sorun haline geldi"

Araştırmaya liderlik eden Hollanda'nın Twente Üniversitesi'nde su yönetimi alanında çalışan Prof. Dr. Arjen Hoekstra, araştırmada, içme suyu yetersizliğini değerlendirmek için tatlı su arzı ve tüketimine dayalı aylık verilerin kullanıldığını ifade etti.

Dünyadaki tatlı su tüketiminin sürdürülebilirliği konusunda endişelerin arttığına işaret eden Hoekstra, "İçme suyu yetersizliği hepimizi etkileyen küresel bir sorun haline geldi" dedi.

İçme suyu yetersizliğinin önümüzdeki yıllarda büyüyeceği uyarısında bulunan araştırmacılar, bu durumun, dünyanın bazı bölgelerinde görülen şiddetli kuraklık ve su sıkıntısını artıracağı öngörüsünde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam