reklam
reklam

Maltepe Kızılay’dan buruk veda

Eklenme Tarihi: 21 Şubat 2019, Perşembe - 10:09   Okunma Sayısı: 180361
Türk Kızılayı Maltepe Şubesi yönetimi, genel merkezin, teamülleri yok sayarak seçim yapmadan atama yoluyla yeni yönetimi belirlemesine tepki göstererek yönetimi devretmeye hazırlanıyor.

İSTANBUL

Köksal Köse başkanlığında 3 dönem görev yapan Türk Kızılayı Maltepe yönetimi bu süreçte gerçekleştirilen projeleri Maltepe’de görev yapan basın mensuplarıyla paylaştı. Maltepe sahilindeki Avşar Kafe’de gazetecilerle bir araya gelen Kızılay yönetimi adına bir sunum yapan Ayşem Möröy, 2016, 2017, 2018 yıllarındaki faaliyetleri başlıklar halinde anlattı. 3 yıllık sürede Köksal Köse başkanlığında oluşturulan yönetimin tamamen gönüllülük esasına dayanan bir arnlayışla tam bir uyum ve kardeşlik içerisinde kimseyi ötekileştirmeden çalıştığını vurgulayan Ayşem Möröy, “Türk Kızılayı’nın her zaman birinci planda olması için lher gayreti gösterdik. Onun bayrağını gurur ve onurla taşıdık. Hiç kimseyi, hiçbir grubu, kitleyi, oluşumu ötekileştirmeden Maltepe’de bizlere ihtiyaç duyan tüm insanlara yardım elini uzattık. Yönetimimiz süresince ikisi Kızılay Genel Merkez’den ikisi dernekler masasından gelen müfettişlerin gerçekleştirdiği 4 teftişten başarıyla ve alnımızın akıyla çıktık. Görev alacak yeni yönetime tam ve eksiksiz bir şube yönetimi bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Ayşem Möröy, yeni yönetimin oluşma şekline sitem ederken de şunları söyledi; “Gönül isterdi ki görevi devredeceğimiz arkadaşlarımız da Türk Kızılayı’nın gönüllüsü olan mevcut üyeler içinden demokratik bir seçimle göreve gelseydi. Genelh merkezimizin hazırladığı listeleri tüm şubelere göndererek ülke genelinde merkezi bir seçim yapmasını çok hakkaniyetli bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Yine de her şeyin Maltepe için Türk Kızılayı içi hayırlı olmasını diliyoruz.” Türk Kızılayı Maltepe Şube Başkanı Köksal Köse de 3 dönemi doldurdukları için görevi devretme zorunlulukları olduğunu hatırlatarak, “Keşke yeni yönetim de bizim göreve geldiğimiz gibi üyelerin katılımıyla yapılan bir kongre soncu mevcut üyeler arasından çıkacak liste veya listelerle seçilip göreve gelebilseydi. Yanlış bulduğumuz bu atama usulünün Türk Kızılayı gönüllülerini olumsuz etkileyeceğini söylemek hiç de yanlış olmaz. Kızılaycılık gönüllülük esasına dayanır. Bencil olmayanların yeridir. Yardımseverliğin kilit taşıdır. Yeni yönetim için gelecek arkadaşlara başarılar dilerken, siyaset üstü bu güzide kurumun siyasallaşmasına meydan verilmemesi dileklerimizi de iletiyoruz” ifadelerini kullandı. Kahvaltı sonrasında 3 yıllık dönemde Türk Kızılayı Maltepe Şubesi’ne emeği geçenler plaketle onurlandırıldı.

 

     

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam