reklam
reklam

Satrançta Bir Yıldız BATU ANGÜN

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2019, Cumartesi - 10:53   Okunma Sayısı: 409658
Satranç, iki oyuncu arasında satranç tahtası ve taşları ile oynanan bir masa oyunudur.

Dünya çapında turnuvaları düzenlenir ve bir spor dalı olarak kabul edilir. Bu oyun satranç tahtası denilen 8×8'lik kare bir alan üzerinde 32 adet satranç taşıyla oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Her yaştan herkesin oynayabildiği, geçmişi çok eskilere dayanan satranç oyununu oynamaya hemen başlayın. Hem bilgisayar hemde mobil cihazlarınızda (telefon, tablet vb.) ister bilgisayara karşı farklı zorluk seviyelerinde isterseniz de çok oyunculu olarak, başka oyunculara veya arkadaşlarınıza karşı mücadele edin. Dilerseniz farklı online turnuvalara katılarak zorlu rakiplere karşı ünvan mücadelesi varin. Satranç oyunu, oynarken eğlendirmenin yanı sıra zeka üzerindeki olumlu etkileri de kanıtlanmış ve tüm dünya tarafından kabul görmüş bir masa oyunudur. Okullarda ders olarak ta eğitimi verilen satranç, genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin eğlenmesine ve kendini geliştirmesine olanak sağlıyor. Haydi durma ve sende satranç oyna!

Genç yaşlı herkesin satranç oynaması önerisinden sonra kendisi de anaokulunda bu zevkli sporla tanışmış ve şimdilerde yıldız olma yolunda ilerleyen ve  Antalya'da yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda 3. olan Batu Angün ile bu spor hakkında ufak bir söyleşi yapıp duygularını ve hedeflerini sorduk….

 

* Seni tanıyalım?

Ben Batu  Angün 15 yaşındayım, bu sporu anaokulunda yedi yaşında tanıştım, o zamandan beri bu sporla ilgileniyorum. Daha sonra bu spor ilgimi çekti ve özel dersler alarak ilerlettim. Zamanla çok ileri derecede oynamaya başladım.

* Santraç geçmişin nedir ve kimlerle çalışıyorsun?

 4- 5 yıldır ders alıyorum bu sporda şimdiye kadar 2.lik 3.lük ve Avrupa 2.lik ve Dünya 5.liğim bulunmaktadır. Günde ortalama 3 saat devamlı çalışmaktayım

Annesi Sure Angün ve Babası Bahattin Angün çocuklarının bu sporu çok ufak yaşlardan beri severek çalıştığını ve bizde elimizden geldiği kadar ilgilendiklerini anlatırken ayrıca derslerinde de çok başarılı bir öğrenci olduğunun altınıda çiziyorlar. Bu spor için en büyük sorunun sponsor olduğunu dile getirdiler. Eğer iyi bir destekleyici sponsor bulunursa ileride daha çok başarılar ve dünya şampiyonluluklarının geleceğinden çok eminler.

* Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

 Boş zamanlarımı derslerimden zaman buldukça spor yapıyorum, yüzmeyi çok seviyorum.

* Turnuva nasıl geçti seni zorlayan rakipler varmıydı?

Turnuvaya kötü başladım ama daha sonra açıldım. Rakiplerimin hamlelerini iyi analiz edip turnuvada 3.lükle bitirdim. Önümüzdeki yıl Türkiye kupasına katılacağım. Ayrıca yurt dışında da Makadenyo ve Romanya’daki turnuvalara gideceğim. Çok iddalıyım, bizim bu sporda en büyük zorluluğumuz sponsor sorunumuz eğer sponsorumuz olursa bize maddi manevi destek verirlerse çok daha başarılı olacağım. Türkiye’de benim sert rakiplerim de var ama zamanla onlarla baş ediyorum ve yeniyorum. Yurt dışında ise durum biraz daha farklı yurt dışında ise çok kaliteli ve iyi oyuncular var.

* Son olarak hedeflerin nelerdir?

Öncelikle Norm almak istiyorum. Norm alırsam gerisi daha kolay olacak. Bunun için özel ders de alıyorum günde 2 saat santraç çalışıyorum. Sonra kendi kendimde çalışıyorum. 9 yaşımdan beri Milli takımda yer alıyorum şuanda 15 yaşındayım. Hedefim tabii ki Türkiye ve Dünya şampiyonu olmak.

Genç yıldızımız Batu Angün'e çalışmalarında başarılar dilerken ayrıca bu oyuna gönül verip başlayacak  olanlara da şimdiden başarılar dileriz.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON AVCI- SİNAN BERATLIGİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam