reklam
reklam

Minik Savaşçılara Özel Üretilen Onkobislere Yenileri Eklend

Eklenme Tarihi: 13 Şubat 2019, Çarşamba - 12:06   Okunma Sayısı: 244500
Kanser Savaşçıları Derneği’nin, Türkiye genelindeki 27 hastanenin çocuk onkoloji-hematoloji servisine hediye ettiği 110 Onkobis (Serum Askılı Bisiklet)’e yenileri eklendi. Eklenen 31 yeni Onkobis, kanserle mücadele eden minik savaşçılarla buluşmak üzere yola çıktı.

Kanser Savaşçıları Derneği’nin zorlu tanı ve tedavi sürecinde çocukların hastanede geçirdiği süreyi daha keyifli hale getirmek ve iyileşme süreçlerine katkı sağlamak amacıyla üzerinde çalıştığı Onkobis Projesi’nin üçüncü ayağı başladı.

 Bugüne kadar Edirne’den Van’a pek çok hastanenin servisine giren Onkobis, bu kez QNB Finansbank’ın Minik Eller Büyük Hayaller Platformu kapsamındaki ‘Yaşama Pedal Çevir’ projesiyle hayata geçti.

 QNB Finansbank Gaziantep-İpekyol Şubesi çalışanı Pınar Köylü’nün yürüttüğü proje ile üçüncü kez üretilen Onkobisler, Gaziantep, Bursa, İstanbul, Afyonkarahisar ve Kütahya’daki çocuk hematoloji ve onkoloji servislerinin bulunduğu hastanelere dağıtılmak üzere hazırlandı.

 ‘Sevinci gözlerinde gördüm’

 Kanser Savaşçıları Derneği’nin Onkobis Projesi ile Minik Eller Büyük Hayaller Platformu’na ‘Yaşama Pedal Çevir’ diyerek başvurduğunu söyleyen QNB Finansbank Gaziantep-İpekyol Şubesi çalışanı Köylü, projenin çok beğenildiğini ve destek gördüğünü belirtti. Köylü, Kanser Savaşçıları Derneği tarafından yürütülen Onkobis Projesi’nden, kanser tedavisi gören yeğeni sayesinde haberdar olduğunu ifade etti. Yeğeninin bisiklete bindiği zamanki sevincine tanık olmasının, bu proje ile çalıştığı kuruma başvurmasını sağladığını söyleyen Köylü, “Yeğenimin hastanede yattığı süre boyunca daha önce Kanser Savaşçıları’nın hediye ettiği serum askılığı olan bisikletle kendini iyi hissettiği durumlarda gezebilmesi ve her gezdiğinde de o bisiklete binmiş olmanın sevincini gözlerinde görmek olmak beni daha fazla çocuğun bu bisiklete erişebilmesi için harekete geçmeye teşvik etti.” dedi.

 Uzun süren tedavi döneminde minik savaşçıların hem hareket etmelerini sağlamak, hem her çocuk gibi oyundan uzak kalmalarını önlemek, hem de motivasyonlarını yükseltmek için çalışan Kanser Savaşçıları Derneği, daha önce Kocaeli’nden Mersin’e, Elazığ’dan Şanlıurfa’ya kadar yaklaşık 30 hastanenin çocuk hematoloji-onkoloji servisine 110 adet Onkobis-Serum Askılı Bisiklet hediye etmişti. Tamamen kanserle mücadele eden çocukların sağlığı ve güvenliği düşünülerek hazırlanan bisikletler, Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi uzmanları denetiminde Aslı Bisiklet’in desteği ile tasarlanmıştı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam