reklam
reklam

KAN KARDEŞİM PROJESİNE İLK 2 GÜNDE 2 BİN ÜNİTE KAN

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2019, Salı - 13:19   Okunma Sayısı: 159241
Beşir Derneği ve Türk Kızılayı ile ortaklaşa organize edilen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. ‘Bir Damla, Bin Umut’ sloganıyla başlatılan projede ilk 2 günde 2000 bin ünitenin üzerinde kan bağışı gerçekleşti. Geçmiş yıllarda 100 bin ünitenin üzerinde kan bağışına vesile olan dernek, bu yıl daha fazla ihtiyaç sahibi insana yardım eli uzatmayı hedefliyor. ‘Kan Kardeşim’ projesi mart ayı sonuna kadar İstanbul’un çeşitli noktalarında devam edecek

'KAN KARDEŞLİĞİNE YOĞUN İLGİ'

 

Beşir Derneği’nin ‘Kan, acil değil sürekli ihtiyaçtır’ şiarıyla ülkemizin dört bir yanında Türk Kızılayı ile birlikte düzenlediği kan bağışı organizasyonları her yıl olduğu gibi bu sene de büyük ilgiyle karşılandı. Ülkemizin kan rezervlerinde yaşanan stok azalmasının önüne geçmek ve Türk Kızılayı’na destek olmak amacıyla iki STK arasında gerçekleştirilen protokol sayesinde kan ihtiyacı olan binlerce kişi umut buluyor.

‘Bir Damla Bin Umut’ diyerek 9 Şubat’ta başlattığı kan bağışı kampanyası vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Beyoğlu’ndan Eminönü’ne, Sarıyer’den Bayrampaşa’ya kadar İstanbul’un birçok noktasında yapılan kan bağışında ilk iki günde 2 bin üniteden fazla kan toplanmasına yardımcı olan Beşir Derneği, yaptığı bu hizmetle azalmakta olan kan stoklarına destek vermeye devam edeceğinin altını çizdi. Dernek, mart ayının son gününe kadar sürecek bu proje vesilesiyle geçtiğimiz yıllarda ulaşılan 100 bin ünite kan bağışı sayısını da katlamayı hedefliyor.


Sisteminde on binlerce kayıtlı gönüllüsü bulunan Beşir Derneği, ‘Kan Kardeşim’ projesiyle bugüne kadar 106.596 ünite kan bağışı yapılmasına vesile oldu. Kızılay ile Beşir Derneği arasında imzalanan resmi protokol çerçevesinde Türkiye’nin her köşesinde kan bağışı çadırları kuruluyor.


Acil Kan İhtiyacı Olanlar İçin Online Platform

Projenin diğer ayağını ise online kan bağışı portalı oluşturuyor. www.kankardesim.orgadresiyle erişilen bu portal, kan bağış kampanyalarının duyurulması, Kızılay ile yapılacak etkinliklerin detaylarının paylaşılması ve bağışçı ile ihtiyaç sahibinin hızlıca bir araya gelebilmesi adına önemli bir platform. Gönüllü bağışçı olacak kişi ‘kankardesim.org’ sitesine girdikten sonra kayıt formunu doldurarak sistemin içerisine dahil ediliyor. Sistemin temel misyonu, ihtiyaç duyulduğu anda ilgili bölgeye sistemde kayıtlı bağışçıları hızlı bir şekilde yönlendirmek.


“Kan İhtiyacı Her Geçen Gün Artarak Devam Ediyor”

Kampanya hakkında konuşan Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar; “Kan bağışı ülkemizde çok önemli bir yere sahip. 2012 yılında sadece İstanbul’da gerçekleşen kan bağışı kampanyamız 2013 yılında ülke geneline yayıldı ve kan ihtiyacı olan binlerce vatandaşa yardım eli uzatmış olduk. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı görülüyor ve bu ihtiyaç her geçen gün artarak devam ediyor. Acil durumlarda ise bu ihtiyaç çoğunlukla hasta yakınlarından karşılanıyor. 18-65 yaş arası, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan, 50 kg üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir. Tüm halkımızı “Kan Kardeşim” kampanyamıza davet ediyoruz. Çünkü paylaşmak mutluluktur. İlgili noktalara gelemeyecek durumda olanlar ise kankardesim.org sayfasına gönüllü üye olarak acil bir durum ortaya çıktığında en yakın ihtiyaç sahibine hızlıca ulaşabilir. Amacımız daha fazla bağışçıya ulaşarak, ilk iki 2 günde geçtiğimiz 2 bin ünite bağışı artırarak devam etmek.” dedi.


Kan Bağışı Projesinin Devam Edeceği Tarihler ve Bölgeler

Kızılay iş birliği ile Beşir Derneği’nin hayata geçirdiği ‘Kan Kardeşim Projesi’;

16–17 Şubatta Gaziosmanpaşa, Güngören, Şişli, Çatalca, Çerkezköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Kırklareli’nde,

23-24 Şubatta Kağıthane, Zeytinburnu, Bahçelievler, Çağlayan, Tekirdağ, Bağcılar, Esenyurt, Hadımköy ve Edirne’de ,

2-3 Mart tarihlerinde ise Esenler, Eyüp, Sultangazi, Selimpaşa, Silivri ve Halkalı’da gerçekleşecek.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam