reklam
reklam

Şehit askerlerin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2019, Salı - 13:37   Okunma Sayısı: 153630
İstanbul'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Özerli, Yüzbaşı Özcan, Astsubay Başçavuş Kaya ve Astsubay Üstçavuş Avşar'ın cenazeleri düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

İSTANBUL

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Ümit Özerli, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar için askeri tören düzenlendi.

Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, şehitlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu. İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, şehitler için dua okudu.

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri askeri araçlara konularak, Atatürk Havalimanına doğru yola çıktı.

Hastane çıkışında bekleyen vatandaşlar dua ederken, bir vatandaş cenazelere asker selamı verdi. Bir vatandaş da "Selam olsun şehitlere. Güle güle şehidim." diyerek tabutları selamladı.

Şehit askerler için Atatürk Havalimanındaki askeri apronda da tören düzenlendi.

Törenin ardından, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, askeri uçaklarla memleketlerine uğurlandı. 

Yüzbaşı Ümit Özerli'nin cenazesi İzmir'e, Yüzbaşı Semih Özcan'ın cenazesi Ankara'ya, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya'nın cenazesi Eskişehir'e ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar'ın cenazesi Niğde'ye gönderildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam