reklam
reklam

DÜNYANIN EN DEĞERLİ İLK 100 MARKASI

Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2019, Pazartesi - 10:56   Okunma Sayısı: 157159
Kantar Millward Brown’un Brandz raporuna göredünyanın en iyi 100 markası yayınlandı. Özellikle Teknoloji ve teknoloji ile ilgili isimler toplam sıralamanın % 92’sini karşıladmaktadır. İnsanların hayatlarını yeni ve yenilikçi yollarla kolaylaştırmak için teknolojiyi kullanan markalar kazanıyor.

İSTANBUL

Google ve Apple, her ikisi de 300 bn’lik marka değeri eşiğini ilk kez kırmayı başardı ,sıralamadaki tek markalar oldu. Google,% 23’lük bir artışı takiben 302 milyar dolarlık bir marka değeriyle ilk sırada yer alırken, Apple% 28’lik bir artış gördükten sonra 301 milyar dolar seviyesinde.

Ancak Amazon hızlı bir şekilde kapanıyor ve raporun gördüğü en hızlı artışlardan bir tanesi. Bu yıl marka değerini % 49 artırarak 208 milyar dolar seviyesine yükseltiyor. Bu da Microsoft’un (ki bu% 40’lık artışla 201 milyar $ ‘a ulaştı) anlamına geliyor.

Millward Brown BrandZ küresel strateji direktörü Peter Walshe , “Markalar, tüketicilerin ihtiyaçlarını rakiplerine göre daha üstün avantajlarla karşılayabilenler kazanıyor , özellikle de insanların hayatlarını teknoloji ile daha kolaylaşıran markalar ön planda.”

“Bu yıl gördüğümüz teknoloji ve teknoloji ile ilgili markalardan oluşan güçlü bir ekip, teknolojinin hayatlarımızı nasıl adapte ettiğini ve şekillendirdiğini gösteriyor ve bu işi yapmak için kullanan markalar gerçekten çok iyi.”

Çinli markaların Tencent ile bir başka yıldız yılı daha oldu, örneğin ilk kez ilk beşte yer alan bir yeri güvence altına alarak% 65 oranında artarak 179 milyar dolar kazandı. Tencent’in büyümesi, Çin markalarının nihayetinde Çin’den gelen en hızlı yükselen markalardan bazıları ile dünya sahnesinde bir varlık yaratmaya başladığı gerçeğinin bir göstergesidir.

 

Bunu bağlam içine koymak için, markaların en üst 20’ye ulaşmak için büyümeye ihtiyaç duydukları hız, geçen yıla oranla% 40’a çıkmıştır . E-ticaret markası Alibaba, marka değerinde % 92’lik bir artışla dokuzuncu sıraya yükseldi, diğer perakendeci JD.com, marka değerini % 94 oranında artırdı. Marka, 59’uncu sırada yer aldı. Alkollü marka Moutai’nin marka değeri % 89’a çıktı.

Geçtiğimiz 12 yıl boyunca, Çin’in toplam marka değeri% 1.444 oranında büyümüştür. Karşılaştırıldığında, ABD% 239, Kıta Avrupası% 37 ve İngiltere sadece% 26 büyümüştür.

Walshe bunun nedenini, Tencent ve Alibaba gibi Çin devlerinin , Amazon ve Tesla gibi ABD markalarına benzer şekilde ,geleneksel Avrupa ve Kuzey Amerika görüşüne çok farklı olan, kâr ve kalkınma söz konusu olduğunda uzun vadeli bir görüş almalarıdır. Finansal baskılarla zorlanan tüketim malları, her üç ayda bir rapor vermekte ve kısa vadeli düşünmeye yol açmaktadır, şeklinde açıklamaktadır. 

Perakende, bu yıl toplam değeri % 35 arttıran en hızlı büyüyen kategoridir. Bununla birlikte, Walshe, büyümenin neredeyse sadece Amazon ve JD.com gibi teknoloji ile ilgili perakende markaları tarafından kullanıldığı ve bunun yanısıra e-ticaret markalarının toplu olarak değerlerini yılda % 61 oranında artırmasına yardımcı olan “yanıltıcı” olduğunu söylüyor.

Bu arada, marka değerini gören % 20’lik bir marka olan Ikea gibi daha geleneksel perakende markalarının, 23’e düştüğü ve 76’ncı değere ulaştığı, marka değerinde bir düşüşe sahne olduğu anlamına geliyor. Böylelikle Walshe, özellikle de geleneksel markalar için konsolidasyonun “kaçınılmaz” olduğunu söylüyor; İngiltere’deki en son örnek, Sainsbury’s ve Asda arasındaki şok önerisi .

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam