reklam
reklam

Burak Çevik 2.Kez Berlin Film Festivalinde Yarışıyor

Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2019, Salı - 11:42   Okunma Sayısı: 185470
Geçen yıl ilk uzun metraj filmi “Tuzdan Kaide” ile Berlin Film Festivali’nde yarışan ve yenilikçi sinema diliyle övgüler alan Burak Çevik, ikinci uzun filmi “Aidiyet” ile bir kez daha Berlin’e konuk oluyor. Çevik’in hem suç hem de yol ve aşk filmi olma özelliği de taşıyan yeni çalışması “Aidiyet”, 7-17 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 69. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde Caligari Ödülü için yarışacak.

İSTANBUL

Çevik’in yazıp yönettiği film aynı zamanda bir yol ve aşk filmi

Burak Çevik’in, 15 yıl önce İstanbul’da gerçekleşmiş bir cinayetin mahkeme kayıtlarından yola çıkarak ve kişisel hafızalarına dayanarak yazıp yönettiği “Aidiyet”, suç filmi olduğu kadar bir yol ve aşk filmi olma özelliği de taşıyor. Çevik’in anneannesinin öldürülme hikâyesini zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde ve kimseyi yargılamadan, topoğrafik gözlemle anlattığı “Aidiyet”, mekanların belleğinde dolanıyor ve aynı zamanda da sinemanın türleri arasında geçişler yapıyor.

69.Berlin Film Festivali'nin Forum bölümünde yer alan 39 film ile birlikte Caligari Ödülü için yarışacak olan “Aidiyet”, Türkiye’de ise  yıl sonunda gösterime girecek.

İlk kısasını 17 yaşında çekti

Burak Çevik 1993’te dünyaya geldi. Şişli Terakki Lisesi’nde okurken çekmeye başladığı kısa filmler bir çok festivalde  gösterildi ve ödüller kazandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitede başlayan film gösterme deneyimlerini Fol Sinema adlı film platformuna dönüştüren Çevik, 2016 yılında !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin “Başka Haller” bölümünün, 2017 yılında ise İstanbul Film Festivali'nin “Işığın Peşinde” bölümünün küratörlüğünü yaptı.

İlk uzun metraj filmi olan  “Tuzdan Kaide” (2018), dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yaptı ve festivalin Forum bölümünde yarıştı. Yenilikçi sinema diliyle büyük övgüler toplayan Çevik, ikinci filmi “Aidiyet” ile bir kez daha Berlin Film Festivali’nin Forum bölümüne kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı.

AİDİYET KÜNYE 

2019, Türkiye-Kanada-Fransa, 73’

Yönetmen: Burak Çevik

Senaryo: Burak Çevik

Oyuncular: Eylül Su Sapan, Çağlar Yalçınkaya

 

Yapımcı: Selman Nacar, Burak Çevik

Ortak Yapımcılar: Kerem Ayan (Fransa), Mustafa Uzuner (Acéphale - Kanada)

Destekçi Yapımcı: Feride Çiçekoğlu

Kurgu: Ali Aga, Burak Çevik

Görüntü Yönetmeni: Barış Aygen

Sanat Yönetmeni: Dilşad Aladağ

Müzik: Mine Pakel

Yardımcı Yönetmen: Ozan Yoleri

Ses Kayıt: Ahmet Gürbüz

Renk Düzenleme: Sertaç Toksöz

Ses Tasarımı ve Miksaj: Yalın Özgencil

Afiş ve Jenerik Tasarımı: Dilşad Aladağ

Konu: 2003’ün Aralık ayında, İstanbul’un banliyö mahallerinin birinde yaşayan 55 yaşındaki bir kadın, evine giren bir yabancı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma sonucu, maktulün kızı ve kızının sevgilisi göz altına alındı. Dava 2007 yılında sonlandığında, mahkeme ikisini de müebbet hapis cezasına çarptırdı. Aidiyet, 15 yıl sonra bu kriminal vakanın mekânlarını takip ederek cinayeti işleyen zanlının polis karakolunda verdiği ifade eşliğinde topoğrafik bir gözlem yapıyor ve ardından çiftin ilk tanıştığı geceye odaklanıyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam