reklam
reklam

İFSAK Film Analizi Seminerlerinin 2019’daki İlk Konuğu  Tarkovski!

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2019, Pazartesi - 10:03   Okunma Sayısı: 153588
İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği- İFSAK Film Analizi Semineri’nin yeni yılın ilk 5 haftalık bölümünde, sinema tarihinin en özel ve en zor yönetmenlerinden birine Tarkovski’ye odaklanılacak. Yoğun bir metinlerarasılığıyla Tarkovski  aynı zamanda izleyicilerin yoğun çaba isteyen yönetmenlerden en bilineni olarak da tanınıyor.

İSTANBUL

İlk gösterilen film İvan’ın Çocukluğu

İFSAK’ın Beyoğlu’ndaki merkezinde 16 Ocak’ta sinema yazarı Ali Şimşek’in eğitmenliğinde başlayan  ve  13 Şubat 2019’a kadar sürecek olan  seminer  dizsinin ilk bölümünde yönetmenin ilk filmi İvan’ın Çocukluğu gösterildi. Seminer  dizesi yönetmenin ilk filmi "İvan'ın Çocukluğu'ndan başlayarak "Nostalgia"ya uzanan "zor" bir sinemasal süreci anlamaya çalışıyor.

Seminerde Sinema ve Metafizik, Mekanın Dilsizliği, Yücenin Dili ve Sinematografi ,Zaman Sineması, İmajın Kutsallığı-İkona, Sanat ve İnanç, Kutsallık ve Sinema, Rus Tin'i-Dostoyevski-Tolstoy,Minimalizm ve Görüntü, Tarihsellik, Ütopya ve Anti-Ütopya: Stalker, Kahramanın Yolculuğu, Bilimkurgu ,Mitoloji ve Sinema üzerinde durulacak bazı başlıklar arasında yer alıyor.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SONGÜL ADA YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam