reklam
reklam

HAMİLELİKTE DİŞ BAKIMI DAHA ÖNEMLİ !

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2019, Cuma - 11:55   Okunma Sayısı: 141367
Hamilelik sırasında ağız ve diş sağlığında da bir çok değişiklik meydana gelmektedir.Bu nedenle hamilelikte ağız ve diş sağlığını korumak ekstra önem taşımaktadır.Diş Hekimi Mahmut GENÇ hamilelikte ağız ve diş bakımı konusunda bilgiler verdi.
Bayanların en özel zamanları olan hamilelik döneminde vücutta birçok değişiklik meydana gelmektedir. Hormonal ve fiziksel değişikliklerin yanında psikolojik değişimler bu dönemde gerçekleşmektedir.Bu değişimler vücutta değişik etkiler yaratmaktadır. Ağız ve diş çevresinde de bu değişimlerin etkilerini hissetmekteyiz.
 
Hamilelik döneminde hormonal değişimler ve tükürük salgısındaki değişimler ağız florasında farklıklara sebep olmaktadır.Ağız kuruluğu ile diş çürükleri hızlı bir şekilde oluşmakta ve diş kayıplarına kadar gitmektedir.Hormonların değişimleri sebebi ile diş eti bölgesinde enfeksiyonlar gelişmektedir. Aşırı kusma ve mide bulantısı diş sert dokularında kayıplara ,erezyonlara sebep olmaktadır..
Bu dönemde ağız ve diş sağlığımızı korumak için normal zamanlardan daha fazla bakımı artırmak ve çürük ve enfeksiyonların oluşmasını engellememiz gerekiyor.
 
Diş fırçalama sıklığımızı artırmak ilk seçenektir.Diş macununa bulantı gelişen bireylerde kokusuz macun veya hiç macunsuz diş fırçalama işlemi yapılabilir.
Ağız gargaraları ve diş ipleri ile fırçalayamadığımız yerler temizlenmeli ve çürük oluşumunun önüne geçilmelidir.
 
Tedavi gerektiren tüm işlemler hamilelik döneminde de yapılabilir.Hamileliğin geçmesini beklemek diş kayıplarına sebep olabilmektedir.2. trimister diş tedavileri için en güvenli zamandır. 3 ve 6. aylar arasında tüm diş tedavileri güvenle yapılabilir.. Bu dönem anne ve bebek için güvenli zamanlardır. 
 
Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam