reklam
reklam

30 ton LPG yüklü tanker apartmana girdi

Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2014, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 125908

Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında ikamet eden tanker sürücüsü sabahleyin işe gitmek için evden çıktı. 30 ton LPG yüklü tankere binip kontağa açan sürücü, çalışır vaziyetteki aracı kontrol etmek için tankerden indi. Bu arada tanker birden hareket etti. Rampadaki tanker hızla TOKİ konutlarına doğru gitmeye başladı. Tanker, önüne gelen her şeyi ezip geçerek bir apartmana çarparak durabildi.

Apartman sakinleri, sabah 06.30'da meydana gelen olay nedeniyle deprem olduğunu zannedip yataklarından kalktı. Vatandaşlar dışarı çıktıklarında bir tankerinin apartmana çarptığını ve duman çıktığını görünce korkulu anlar yaşadı. Apartman sakinleri tankerin 30 ton LPG yüklü olduğunu öğrenince evlerini terk etti.

Bir süre sonra olay yerine gelen polis, diğer apartmanların da boşaltılmasını istedi. Bu nedenle tankerin girdiği apartmanın hemen yanındaki diğer apartmanlar da boşaltıldı. Tanker bir gün boyunca apartmana girmiş halde bekletilirken güvenlik şeridi çekilerek önlem alındı.
Tankerin düştüğü yer uçurum olduğu için devasa vinç getirilmesine rağmen dolu olan tanker patlama riski olduğundan düştüğü yerden çıkartılamadı.

APARTMAN SAKİNLERİ PERİŞAN OLDU
Tankerin girdiği apartman sakinlerinden Bülent Kaçmekan, tankerin bir gün boyunca girdiği yerden kaldırılmadığını belirterek, "LPG yüklü tanker çarpma sonucu patlayabilirdi, ancak patlamayarak bir facia yaşanmadı. Ancak tanker çekilmediği için biz evimize giremiyoruz. Sabah deprem oldu diye uyandık ama daha büyük faciadan kurtulmuşuz. Şimdi diğer apartmanların kalorifer dairelerinde konaklıyoruz. Apartman da çok sayıda yaşlı ve engelli insanlarda vardı. Onlar güçlükle tahliye edildi ve şuan konaklama sıkıntısı çekiyorlar" dedi.

Apartmanın bir başka sakini Nilgün Akçay ise, sabahleyin bir gürültüyle uyandıklarını deprem olduğunu zannettiklerini ancak dışarı çıktıklarında bir tankerin apartmanlarına girdiklerini gördüklerini belirterek, "Birden gürültü duyunca sabahın köründe korkuyla yataktan fırladık. Tanker apartmanımızı girmiş. Hemen apartmanı boşalttık. Şimdi de hala tankeri çekemedikleri için minibüsün içinde bekliyoruz. Bu gece burada kalacağız. Hayatımızda böyle bir şey görmedik çok korktuk" diye konuştu.
Bu arada, LPG yüklü tanker, vinçlerin yardımıyla gece yapılan çalışma sonrası düştüğü yerden kurtarıldı. 

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam