reklam
reklam

ANNE ÇOCUK FUARI KITALARI BULUŞTURDU

Eklenme Tarihi: 17 Ocak 2019, Perşembe - 09:12   Okunma Sayısı: 193970
Ekim ayında 1,6 milyar dolar ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan üçüncü sektörü olan Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörü, 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da 36’ncısı düzenlendi.

İSTANBUL

Uluslararası İstanbul CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı’nda 125 ülkeden, 300 katılımcı, 750 marka ile 18 bini aşkın profesyonel ziyaretçi katıldı. Annelerin ve bebeklerinin hayatını kolaylaştıran inovatif ürünler de fuarda tanıtılan ürünler arasında. Fuar da 2019 yılı İlkbahar-Yaz Bebek Çocuk modası ile başta bebek-çocuk hazır giyim ve aksesuarları olmak üzere; araç gereç, bebek bakım ve beslenme ürünleri, mobilya ve ev tekstili, oyuncak ve bisiklet grubu ile anne ve hamile ürünlerine kadar bebek ve çocuk sektörüne ait tüm ürün gruplarına dair en trend ürünler sergilendi.

600 milyon TL ekonomik büyüklüğe ulaşan bebek ve çocuk giyimi, ülkemizde ve global pazarlarda hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün en yüksek büyüme potansiyeline sahip alt sektörü olarak dikkat çekiyor. Sektörün Ekim ayında anne bebek çocuk ürünleri alanında bir dünya markası olan ve Türkiye dışında Çin, Hindistan ve Singapur’da düzenlenen 36.Uluslararası İstanbul CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı’nda bir araya geldi.UBM ICC Marka Direktörü Hatice Dinçer,“212 ülkeye yapılan 17 milyar dolarlık toplam hazır giyim ihracatı içinde bebek giyimi yüzde 1,6 paya sahip olurken, sektörün yıllık ekonomik büyüklüğü 600 milyon TL’ye ulaştı. Türkiye, Ekim ayında ülke olarak Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştı. Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörünün 1,6 milyar dolar ihracat ile en çok ihracat yapan sektör olmasını çok memnuniyet verici buluyoruz” dedi.

 

 

BİRÇOK ÜLKEYE ÜRÜN GÖNDERİYORUZ
Fuarda yer alan Cantoy Tekstil firmasının Genel Müdürü Yunus Emre Otman, "Biz, sektörde yerli üretimin, Türkiye'de yapılan üretimin ve kendi markamızda yaptığımız üretimlerin fuar vasıtasıyla dünyaya tanıtılmasında en doğru ve kısa yol olduğunu düşünüyoruz. Fuarların ürün tanıtmak, marka tanıtmak ve müşterilerle buluşmak için büyük bir portföy sahibi olabilmek için en doğru nokta olduğunu düşünüyoruz. Firma olarak 74 ülkeye ürün gönderiyoruz. Bu ülkelerin başında Suudi Arabistan, Cezayir, Rusya, Ukrayna, Avrupa’da İspanya geliyor. İtalya, Almanya gibi ülkelerde de müşterilerimiz var. Yoğunluk olarak baktığımızda genelde Kuzey Afrika Suudi Arabistan ve civarı. Bu bölgeler yoğunlukta. Fuarlar her zaman bir sürprizdir. 2017 yılında ciromuzun en yüksek olduğu İrandı, 2018 yılında hemen hemen sıfırlandı. Fuar genel ciroyu korumak, işletmeyi ayakta tutmak ve canlı tutmak adına çok önemli. Eksilen bölgelerin yeri her zaman fuarlarla dolabiliyor" şeklinde konuştu.

EN ÇOK İHRACAT YAPAN ÜLKELERDENİZ
Bebek ve çocuk giyimiyle alakalı en çok ihracat yapan 7'nci ülke olduğumuzu belirten Otman, "Yüzde 100'e yakın yerli üretim yapan ülkeyiz. Yaptığımız yıllık üretim, Türkiye nüfusunun 100 katı civarında. Bu ihracatla ancak satılabilir. Biz, ihracatla güçlü olacağız. Tabii ki Türkiye pazarında varız. Türkiye'nin 81 ilinde müşterimiz var. 34 senedir bu iş yapıyoruz, bir portföye sahibiz" dedi.

"ÜRÜNLERİMİZ YERLİ ÜRETİMDİR, DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNE İHRACATIMIZ VAR" 
Fuara katılan bir diğer firma Porca'nın sahibi Cihan Coşkun ise şöyle konuştu: "1-12 yaş arası sadece çocuk abiyesi yapıyoruz. Ürünlerimiz yerli üretimdir. Dünyanın birçok ülkesine ihracatımız var. Şu anda Orta Doğu ve Arap ülkeleri ağırlıklı. Ama birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Fuar, sektörün en büyük, en iyi ve en verimli fuarı. Bizim 6'ncı katılışımız. İlk gün olmasına rağmen talepler fazla olacak gibi. Çocuk abiyesi iç piyasada da çok talep gören ürün, sürekli artıyor. İç talep fena değil, memnunuz. Özel elbiseler olduğu, çoğu yerde bulunmayacak elbiseler olduğu ve Türkiye'de iyi bir pazar olduğu için talebi karşılamak konusunda memnunuz".

'ANNELİĞE DAİR HER ŞEY, MAMMASHOW'DA 
Alfa Kuşağı'nın yeniliklere açık 'Y' kuşağı anneleri, 'Anneliğe Dair Her Şey'i deneyimlemek üzere fuarla ile eş zamanlı olarak düzenlenen, Türkiye'nin hamilelik dönemi ve 0-3 yaş ürün grubunu bir araya getiren ilk ve tek etkinlik olduğu belirtilen 'mammashow'da buluştu. Hamileler ve aileler, alanlarında uzman 36 konuşmacı tarafından, mammashow'da 21 başlık altında hazırlanan eğitim seminerlerine katılacak. Kendileri ve bebekleri için ihtiyaç duyacakları, bebek bakım odasından, aktivite alanına kadar her türlü detayı en ince noktasına kadar düşünülen özel alanlardan faydalanabilecek. Mammashow’a bu yıl 4 bin anne ve anne adayının katılım sağlandığını belirten mammashow ve CBME TürkiyePazarlama Müdürü Aslı Altınok Erdal, “mammashow’da eğlence ve eğitici etkinlikler bir arada oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe anne ve anne adaylarına yol gösterdi. 23 uzman konuşmacının ve 16 başlık altında hazırlanan  eğitim seminerlerimiz bulundu” dedi.

MAMMASHOW, ANNELER VE BEBEKLERININ TÜM IHTIYAÇLARINI DÜŞÜNDÜ

Türkiye’nin bir numaralı Duyu Bütünleme Uzmanı & Fizyoterapist Ebru Sidar’ın Londra’dan mammashow etkinliği için özel olarak geldi. Türkiye’de ilk defa “0-3 Yaş Bebeklerde Duyu Bütünleme ile Gelişim” hakkında mammashow’da bilgiler verdiğine dikkat çeken Erdal, “Türkiye’nin en tecrübeli hemşirelerinden “Bebeğim geliyor Akademi” kurucusu,"Esra ile Blw Tarifleri" ve "Emziren anneler Soruyor" isimli kitapların yazarı Esra Ertuğrul, uzmanlık alanı olan konulardan “Bebeğin İlk Yılında Emzirme, Ek Gıdaya Geçiş ve Beslenme” ile “Bebeklerde ve Çocuklarda İlkyardım” hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Mammashow, anneler ve bebeklerinin tüm ihtiyaçlarını düşündü.

Hamile ve 0-3 yaş bebek ailelerine özel,Türkiye’nin en kapsamlı etkinliği mammashow’da bebek emzirme ve bakım odaları ve çocuk oyun alanları gibi annelerin her daim yardımına hazır özel alanlar yer aldı.

Bu alanlarda hamileler, anneler, bebekler ve çocukların her türlü ihtiyaçları konforlu ve hijyen bir ortamda rahatça karşıladı. Etkinlik alanını ziyaret eden 0-3 yaş bebeklerin temel ihtiyaçlarından birisi olan beslenme de unutulmadı. Aptamil Çocuk Devam Sütleri sponsorluğunda düzenlenecek olan alanda her gün 250 bebek için beslenme ünitesi hazır bulundu.

YILDA ORTALAMA 350 BİN ADET BEBEK ARABASI SATILIYOR…

Türkiye’de Bebek Araç Gereç ve Mobilyaları pazar büyüklüğü ise 650 milyon TL’ye yaklaştı. Sadece bebek arabası kategorisinin büyüklüğü 40 milyon dolar civarında ve yılda ortalama 350 bin adet bebek arabası satılıyor. Ülkemiz, büyüyen ekonomisi ve artan nüfusu bakımından bebek araç gereçleri için çok önemli bir pazar. CBME Türkiye 2019’da araç gereç ve bebek-çocuk hazır giyim ve aksesuarları başta olmak üzere, bebek bakım ve beslenme ürünleri, mobilya ve ev tekstili, oyuncak ve bisiklet grubu, anne ve hamile ürünleri firmalarıyla birlikte, bebek ve çocuk sektörüne ait tüm ürün grupları yer alıyor. Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği 9-12 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen CBME Türkiye de sektörün uluslararası ortak buluşma noktası olarak öne çıkıyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam