reklam
reklam

BİBERON ÇÜRÜKLERİ DİŞ YAPISINI BOZUYOR !

Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2019, Pazartesi - 13:31   Okunma Sayısı: 134558
Biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürükleri tedavisi yapılmazsa daimi dişleri olumsuz etkiliyor.Diş Hekimi Mahmut GENÇ biberon çürükleri konusunda bilgiler verdi.
Biberon çürükleri erken dönemde süt dişlerinde meydana gelen çürüklerdir ve tedavi edilmez ise yerine gelecek daimi dişlerin sağlığını olumsuz etkilemektedir... Bebeklik döneminde biberon emzik ve anne sütünden kaynaklanır.Mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Süt dişleri 7 12 yaşlarına kadar ağızda sağlıklı şekilde kalması gereken dişlerdir. Tedavisi anne baba kucağında uzman hekim tarafında yapılması gerekir. çok sayıda işlem var ise genel anestezi altında yapmak gerekebilir. 
 
Bu çürüklerin tedavi edilmemesi sonucu ağrı apse enfeksiyon ve dişin kaybı meydana gelecektir. Süt dişinin erken kaybı hem psikolojik olarak çocuğu olumsuz etkilemekte hemde yerine gelecek daimi dişin yanlık çıkmasına gömülü kalmasına sebep olacaktır. Bu çürükler oluşmuş ise tedavi edilmesi gerekir. Daha da önemlisi oluşmadan önlenmesi gerekir.
 
Biberon çürükleri nasıl önlenir?
1 yaşıdan sonra uyku sırasında biberon emzik veya anne sütü veirlmemesi gerekir
 
beslenmeden sonra mutlaka su içirilmesi gerekir
 
dişler ilk sürmeye başladığında nemli temiz bir bez ile silinmeli ve diş temizleme silikonları kullanılmalıdır
 
erken dönemde bir diş hekimi kontrolu yapılmalı ve çürük oluşmaması için önlemler alınmalıdır
 
ara öğünmlerde dişlerin üzerine yapışan karbonhidratlı gıdalar yerine lifli meyve sebze kuruyemiş verilmelidir
 
3 yaşına kadar tükürme refleksi gelişmeyeceğinden macunsuz küçük boyutlu bir fırça ile fırçalama alışkanlığı edinilmelidir
 
çocukların dişlerini kendileri fırçalamaları teşvik edilmelidir. ve çocuğumuza örnek teşkil etmesi için onun yanında dişlerimizi fırçalayabiliriz  
 
Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam