reklam
reklam

Rus savaş uçakları Halep'te sivilleri vurdu: 10 ölü

Eklenme Tarihi: 6 Şubat 2016, Cumartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 138858

HALEP

Suriye'de Rus savaş uçaklarının, Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Sahur ile Meşhed mahallelerine yönelik bombardımanı sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin Halep'teki sivil savunma yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Rus uçakları, Halep'te rejim karşıtlarının kontrolünde bulunan Sahur ile Meşhed mahallelerindeki yerleşim yerlerine saldırılar gerçekleştirdi.

Rus bombardımanı sonucu 10 sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktaran yetkililer, söz konusu mahallelerde çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğünü ifade etti.

Sivil savunma ekiplerinin, enkaz altında ölü ve yaralının olup olmadığına dair çalışmalar yürüttüğünü belirten yetkililer, kentin kuzeyindeki beldelerin Rus uçaklarının yoğun bombardımanına maruz kaldığını dile getirdi.

Yaralılar Kilis'e getirildi

Öte yandan saldırılarda yaralanan 15 kişi, Kilis'e getirildi.

Alınan bilgiye göre, Rus uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sahur ile Meşhed mahallelerine yönelik bombardımanında yaralanan 15 Suriyeli, yakınlarınca getirildiği Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ambulansa alındı.

Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan bazıları, yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep'e sevk edildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam