reklam
reklam

Kış soğuklarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu doğru beslenmeden geçiyor

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2019, Cuma - 11:41   Okunma Sayısı: 150937
Soğuk kış günlerinde bünyeyi korumak her zamankinden daha zor. Peki güneş ışığının daha az görüldüğü bugünlerde kendimizi ve çocuklarımızı nasıl koruyacağız?

Malum mevsim kış, havalar çok soğuk. Kat kat giyinmek bile bir yere kadar. Bu aylarda doğru beslenmenin önemi iki kat artıyor. Güneş ışığının daha az görülmesi nedeniyle vücudun bütün sistemleri zayıflıyor ve metabolizma yavaşlıyor. Bu da bağışıklık sistemini, kalp-damar yollarını, kan şekerini ve kiloyu olumsuz yönde etkiliyor. Kış aylarında daha çabuk kilo alınmasının ve sık aralıklarla hastalanmanın sebebi de bundan kaynaklanıyor.

“Her gün bir avuç pikan cevizi bağışıklık sistemini güçlendirir”

Hemen her şeyde olduğu gibi, bu mevsimde kendimizi korumanın yolu da doğru beslenmeden geçiyor. Özellikle kışın bağışıklık sistemini güçlendirmede kuruyemişlerin katkısı yadsınamaz. Bu havalarda kuruyemiş tüketmenin önemini Beyin Cerrahı Doçenti Dr.Tufan Cansever’e sorduk. Doğru beslenmenin her mevsimde öneminin altını çizen Cansever, konuyla iligli: “Pikan cevizi; 19 farklı vitamin ve mineralin yanı sıra, çinko, kalsiyum, magnezyum, selenyum, demir ve manganez içerir. Diğer kabuklu yemişlere oranla yüksek antioksidana sahip bu ürün bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. Her gün bir avuç tüketilmesi bünyeyi olumlu yönde etkiler” dedi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam