reklam
reklam

Eyüpsultan Karikatür Okulu “Kudüs ve Çizgiler” sergisi açıldı

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2019, Çarşamba - 12:47   Okunma Sayısı: 139600
Eyüpsultan Karikatür Okulu öğrencilerinin hazırladığı “Kudüs ve Çizgiler” sergisi Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Girişi Fuaye Alanı’nda açıldı.

Öğrencilerin yaklaşık dört ayda gerçekleştirdiği eserlerden oluşan sergide, 22 öğrenciye ait toplam 42 eser bulunuyor.

Kokteyl ile başlayan serginin açılışında yaptığı konuşmada Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül, açılışı yapılan serginin bir özelliğinin olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Sergi Eyüpsultan Belediyemizin Kültür İşleri Müdürlüğünün yürüttüğü Eyüpsultan Karikatür Okulu öğrencilerinin sergisi. Karikatür okulumuz bu sene ikinci yılında. 22 öğrenciyle faaliyetlerine devam ediyor.

Okulda eğitimler ilk yıl başlayanlar ve bu sene katılanlardan oluşan iki ayrı sınıfta sürüyor. Bu gün burada gerçekten güzel ve önemli bir olayı yaşıyoruz. Bu gün kendi ürettiğimiz sanat eserleriyle huzurlarınızda olmanın gururunu yaşıyoruz.”

SANATA DESTEKLERİNDEN DOLAYI BAŞKAN AYDIN'A TEŞEKKÜR

Davut Akgül konuşmasında Başkan Remzi Aydın'a sanata verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Saygıdeğer Belediye Başkanımız Remzi Aydın'a böyle bir hizmete, böyle bir sanat faaliyetine ev sahipliği yaptığı için, hami olduğu için, hem kendim hem de öğrencilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Açılışta yaptığı konuşmada, Karikatür Okulu’nda etkinlik yapmadıklarını eğitim verdiklerini ifade eden karikatürist ve eğitmen Ahmet Altay, çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

KARİKATÜR OKULU 22 ÖĞRENCİSİYLE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Geleceğin çizerlerini yetiştirmek amacıyla 2017 yılında eğitimlerine başlayan Eyüpsultan Karikatür Okulu, ikinci yılında iki farklı sınıfta toplam 22 öğrencisi ile eğitimlerine devam ediyor.

Her dönem için 30 hafta olarak planlanan eğitimler haftalık ikişer saat şeklinde sürdürülüyor.

ULUSLARARASI YARIŞMAYA KARİKATÜR OKULU TOPLAM 19 ESERLE KATILDI

Kudüs'e Mirasımız Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 40 ülkeden 329 karikatüristin 788 eserle katılım sağladığı “2. Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması”na Eyüpsultan Karikatür Okulu toplam 19 eserle katıldı.

Yarışmada, Karikatür Okulu’ndan iki öğrenci finale kalırken altı eser de sergilenmeye layık görülerek yarışma albümünde kendine yer buldu.

Eyüpsultan Karikatür Okulu öğrencilerinin kaleminden Kudüs eserleri ve öğrencilerin derslerdeki çizgi çalışmalarından seçkiler, 8-31 Ocak 2019 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam