reklam
reklam

Şifa Üniversitesinde ticari faaliyetler yeniden durduruldu

Eklenme Tarihi: 4 Şubat 2016, Perşembe - 15:00   Okunma Sayısı: 137045

İZMİR

İzmir'de, Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezine bağlı ek binalar hakkındaki kapatma kararına ilişkin Bölge İdare Mahkemesinin verdiği "yürütmeyi durdurma" kararı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yetkililerinin itirazı üzerine İzmir 6. İdare Mahkemesince iptal edildi.

İtirazı değerlendiren İzmir 6. İdare Mahkemesi, "yürütmenin durdurulması" kararını iptal ederek, YÖK kurul kararı olmaksızın, tıp eğitimi veriliyormuş gibi sağlık hizmeti sunulduğu öne sürülen ek binaların kapatılmasına hükmetti.

Kararın ardından, Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezine bağlı ek binalardaki ticari faaliyetler bir kez daha durduruldu.

Haksız kazanç iddiası mercek altında

Öte yandan, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 2011-2014 dönemindeki usulsüzlük ve haksız kazanç iddialarıyla ilgili incelemelerde sona geldiği öğrenildi.

Şifa Üniversitesine bağlı ek binalarda "tıp eğitimi" adı altında sağlık hizmeti vermek suretiyle yapılan ticari faaliyeti en ince ayrıntısına kadar mercek altına alan ekipler, yaklaşık 200 milyon lira civarında haksız kazanç tespit etti.

Çalışmanın kısa süre sonra tamamlanacağı ve dosyanın ilgili cumhuriyet savcısına teslim edileceği belirtildi.

Bu arada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında devam eden soruşturma sürecinde ek binaların kapatılması ve ticari faaliyetlerinin mahkeme kararıyla sonlandırılması, örgüte büyük bir darbe olarak nitelendiriliyor. Örgütün, operasyon sonrası gelen kapatma kararıyla önemli bir gelir kaynağını yitireceği ifade ediliyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam