reklam
reklam

Evren Tasarımları/Kâinat Formları 2016-2018 Resim Sergisi Tünel Sanat Galerisi

Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2018, Perşembe - 11:33   Okunma Sayısı: 203437
Ziraat Bankası’nın Tünel’deki Sanat Galerisi, İsmail Ateş’in resimleriyle yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor.

 

 

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi… Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi bölümünde aldıktan sonra yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalında tamamlamış, “Sanatta Yeterlilik” yapıtıyla 1993 yılında doktorasını vermiştir.

Doktora sonrası araştırmalarını City University of New York’ta sürdürmüştür. Bundan sonra çeşitli üniversitelerde akademik görevler icra eden İsmail Ateş, 2006-2013 yılları arasında bir çok serginin küratörlüğünü yapmıştır. Bunların sonuncusu 2013 yılında Piriştine-Kosova Yunus Emre Enstitüsünde “Yeni Kuşak Türk Resminden Bir Seçki” adıyla sergilenmiştir.

1986-2014 yılları arasında çeşitli ödüller alan Ateş, bugüne kadar bir çok kişisel sergiye imzasını atmış, ayrıca 1983-2016 döneminde yurt dışı bienal ve sergilere de katılmıştır.

Eserlerinin önemli bir bölümü Kültür Bakanlığı koleksiyonu başta olmak üzere Anadolu Üniversitesi, TPAO, Çırağan Sarayı, ODTÜ, Atatürk Üniversitesi koleksiyonlarında ve çeşitli müzelerde sergilenmektedir.

 

 

Yorum ve değerlendirmeler

Prof.Dr. Kıymet Giray, İsmail Ateş’in “Işık Resimleri”ni değerlendirirken’ “İsmail Ateş sanat anlayışının temelini soyut formlar üzerinde geliştirmeye karar verdiği yıllarda bugüne, dingin atmosfer görüngülerinin çözümlemelerini ışığın değerleriyle anlam kazanan armonilerle kurar.

Aza indirgenmiş renk değerlerinin kendi içinde yarattığı tonların, açıktan koyuya koyudan açığa doğru devinen geçişlerini belirleyen ışık aynı zamanda sanatçının resimlerinde tanımlamak istediği evrenin görüngüsüdür” demektedir.

Sükunet dolu atmosferlerin resimlerini yapan Ateş’in farklı cep evrenlerinden oluşan bir mozaiğe sahip sonsuz bir fraktal yapı içinde çözümlediğini vurgulayan Giray, Ateş için,  “1975’te Polonya asıllı matematikçi Benoit Mandelbrot tarafından ortaya atıldığı varsayılan Latince fractus kelimesinden gelen parçalanmış ve kırılmış alanları tanımlayan fraktal sistemle açıklanan kompozisyonlarla tanımlamaktadır evreni” demektedir.

Ateş’in resimleri üç farklı bileşenden oluşan çağdaş soyutlamlar olduğu gerçeğinin alt yapısında yer alan bu düşüncelerin ötesinde anlamlar taşır. Ateş’in sanat anlayışı, düzenli olana, yalın formlar ve basitlik tutkusuna, doğaya duyarlı yaklaşıma, sezgiye ve sezgiye duyulan öz disipline ve algının direncine bağlıdır. İsmail Ateş, resimlerinde geometri sistemi, renk doğayı ve ışık evrenin temsilidir.

Özellikle öğrencilerin gezmesini tavsiye ediyoruz.

Evren Tasarımları/Kâinat Formları  2016-2018 Resim Sergisi Tünel Sanat Galerisi Müeyyet Sokak No: 1 /Tünel- İstanbul

 İsmail Ateş

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam