reklam
reklam

Cerebral Palsy’li Çocuklar ve Onları Hayata Bağlayan Gönüllüler Bir Araya Geldi

Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2018, Salı - 11:44   Okunma Sayısı: 192972
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı 2018 Bağış Sonuçları Açıklandı

İSTANBUL

 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ülke temsilcisi olduğu “Steptember “Sosyal Sorumluluk Projesi’nin 2018 yılında yapılan çalışmaların ve bağışların detayları Metin Sabancı Spastik Çocuklar Vakfı’nda gerçekleştirildi. Bu yıl toplanan bağış ise Cerebral Palsy’li çocuklar için 42 firma, 2 bin 832 gönüllü, 885 takım kurarak toplamda 1 milyon bağış topladı.

Düzenlenen organizasyonun açılışını  renkli görüntülerle Cerabral Palys’li çocukların müzik şöleni ve mini konserleriyle yapıldı.

Cerabral Palsy’li çocukların daha iyi eğitim alabilmesi, yaşıtları ile daha kolay kaynaşabilmesi ve ileride iş hayatına atılıp kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için destek olan kurumlarla “Steptember Gönüllü Buluşması”etkinliği düzenledi. Etkinliğe Ford Otosan Kurumsal İletişim Müdürü Dicle Karaozan, Borusan Holding Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu Başkanı Serdar Özkaleli , Zorlu Holding Vestel Genel Müdürü Tarkan Tekcan  katıldı. Bu yıl en çok bağış toplayan kurum ise Ford Otosan olurken ikinci sırayı ise Zorlu Holdig Vestel aldı. Cerebral Palys ‘li çocukların yaşamlarına dokunabilmek ve onların daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak için Türkiye’nin ekonomisindeki önemli  firmalar gönüllü destek sağladı. Ford Otosan , Zorlu Holding, Borusan , ING Bank, Vestel ve Penti olmak üzere 42 kurumsal firma 2018 yılında yüksek bağışlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Toplanan bu bağışlarla Cerebral Palsy’li çocuklar 2019 yılı boyunca 2 bin 167 seans ücretsiz hidroterapi, fizyoterapi, özel eğitim, oyun temelli rehabilitasyon, erken müdahale hizmeti ve erken öğretim bursu alacak.

“BURADA OLMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR”

Pogramın açılış konuşmasını yapan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin” 16 yıldır burada çalışıyorum.Çocuklarımızın her gün gelişimlerini görüyorum.Benim için burada olmak büyük onur “dedi.Proje destekçileri sayesinde çalışmaların yapılabildiğini söyleyen Evgin sözlerine şu şekilde devam etti: Bu projenin destekçileri asıl sizsiniz.Hepinize teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde çocuklarımızın geliştiğini görebiliyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Çünkü biz 5 yıldır bunun hayalini kuruyoruz. September’de eylül ayı boyunca bizler için vaktini ayıran çalıştıkları saat içerisinde bizlere destek olan çok kişi oldu. 2014 yılında projemiz başladı. Birgün bir mesajla gelen bir telefonla başladı. Avusturalya öncülüğündeki bu projeyi bizlerde Türkiye’de başlattık. Steptember ile 5 yıl içerisinde toplam 2 milyon 523 bin 796 TL bağış topladık. 

 

ŞEFFAFLIK KURUMUMUZUN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ

Vakıf ile ilk tanıştığında projenin 3 yaşında olduğunu söyleyen Kaynek Geliştirme ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Bilge Aksoy 5 yılında bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Etkinliğin genel sunumunu yapan Aksoy sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Ben bu vakıfa girdiğimde “Steptember” projesi 3 yaşındaydı. Bende üç yaşındaki bir çocuğu alıp büyütmeye çalıştım.Ben gayret ediyorum ancak sizin katkılarınızla bu çocuğu büyütüyorum.Sizlerle bir araya gelmek çok kıymetli ve beşinci yılımızda böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Bugün katkılarınızdan dolayı teşekkürler bitmeyecek kadar çok. 2016 yılında ilk sunumumu bu projede yaparken herkesin çok duygulandığını görmüştüm.Bende ağlayarak kapatmıştım sunumu. Bu çocuklar bizleri hep duygulandırıyor.Şeffaflık ve hesap verebilirlik kurumumuzun en büyük özelliği.Bu projede atılan her bir adımın bizim için önemi büyük . Her bir bağış bizler için çok değerli. Bir lira bile bizler için çok önemli damlaya damlaya göl oluyor her bir bağış.

“2018 STEPTEMBER SONUÇLARI AÇIKLANDI”

Cerebral Palsy’li çocukların destekçileri ile bir araya geldiği “2018 Steptember Gönüllü Buluşması” etkinliğinde 3 yıldır destek olan Borusan Danışmanlık, Borusan Mannesmann, Ipsos, Kredi Kayıt Bürosu, Vestel ve Zorlu Tekstil, 4 yıldır destek olan Borusan Otomotiv Grubu,Zorlu Holding, Zorlu Enerji Grubu ve Zorlu Gayrimenkul ve 5 yıldır Cerebral Palsy’li çocuklara destek veren Ey Türkiye ve Ford Otosan’a desteklerinde dolayı plaket verildi. Etkinlik sonrasında sonrasında 2018 Steptember sonuçları açıklandı. Cerebral Palsy’li çocuklar için 42 firma, 2 bin 832 gönüllü, 885 takım kurarak toplamda 1 milyon TL bağış topladı.

STEPTEMBER PROJESİ NEDİR?

Eylül (september) ve step (adım) kelimelerinin birleşmesinden türemiş Steptember, 9 ülkede eşzamanlı düzenlenen Cerebral Palsi’li çocukların hayatında pozitif bir etki yaratmak için 2011’de Avustralya’da başlamış, 2014’te de ülkemizin dahil olduğu sağlıklı bir sosyal sorumluluk projesi.

Steptember ile adımlar Cerebral Palsy’liler için atılıyor

2011 yılında Avustralya’nın öncülüğünde başlatılan ve 9 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesi olan Steptember projesine destek veren katılımcılar, 4 Eylül’den itibaren adımlarını

Cerebral Palsy’li çocuklar için atmaya başladı.

Steptember projesi ile Cerebral Palsy farkındalığı yaratılırken, bağış kampanyalarıyla da Cerebral Palsy’li çocukların geleceğine umut olmak amaçlanıyor.

Steptember.org.tr üzerinden kayıt olarak takımlarını oluşturan gönüllüler, 4 Eylül’den 1 Ekim’e kadar her gün attığı adımları web sitesine girecek. Steptember gönüllüleri adım atmak haricinde koşabilecek, bisiklete binebilecek, yüzebilecek veya dans edebilecek.

CEREBRAL PALSYLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLANIYOR

Steptember web sitesinde gerçekleştirilen aktiviteleri otomatik olarak adım sayısına çevirecek 40 farklı etkinlik mevcut. 1 ay sonunda hem daha sağlıklı ve zinde bir yaşamın kapıları aralanmış, hem de Cerebral Palsy’li çocukların özel eğitim ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanmış olacak.

Steptember kapsamında toplanan bağışlar Cerebral Palsy’li çocukların özel eğitim, tedavi ve rehabilitasyonlarında kullanılacak. Steptember projesi 1 Ekim günü sonlanacak; ancak bağış kampanyası Ekim ayı boyunca devam edecek.

CEREBRAL PALSY HAKKINDA

Cerebral Palsy (CP), duruşu ve hareketleri etkileyen bir fiziksel engellilik durumu. Doğum öncesi, sırası ve bebeğin 3 yaşa kadar olan yaşamında, beyin veya beyinciğin bir bölümünün hasar alması sonucu meydana geliyor. Gelişimini tamamlamamış beynin; doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesi nedeniyle oluşur.Cerebral Palsi yani beyin felci; bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan, vücut hareketlerini ve kas koordinasyonlarını etkileyen, kalıcı nörolojik bir hastalık. Dünyada 17 milyon, Türkiye’de ise 600 bin Cerebral Palsi’li birey yaşıyor. 

 

Cerebral Palsy Nedenleri

Cerebral Palsy ilerleyici değildir.Travmaya uğramış beyne erken müdahale edilmesi ve hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabilmektedir.Prematüre doğum, düşük kilolu doğum, kanın pıhtılaşma problemleri, anne – bebek arasında kan uyuşmazlığı, gebelikte ya da doğum esnasında bebeğin oksijensiz kalması, beyin kanamaları, hamilelik döneminde annenin, bebeğin sinir sistemini etkileyecek, bakteriyel ya da viral enfeksiyon yaşaması, annenin hamilelik döneminde alkol, sigara, uyuşturucu ve/veya çeşitli ilaçlar kullanması, yaşadığı psikolojik sorunlar ve karın bölgesine gelen darbeler Cerebral Palsy’e neden olabilir.

2017’ deki bağış

2017 yılında Steptember Sosyal Sorumluluk Projesi ile Türkiye’de 2255 gönüllü 351.118.965 adım atarak, 740.932 TL bağış toplamıştı

STEPTEMBER PROJESİ NEDİR?

Eylül (september) ve step (adım) kelimelerinin birleşmesinden türemiş Steptember, 9 ülkede eşzamanlı düzenlenen Cerebral Palsi’li çocukların hayatında pozitif bir etki yaratmak için 2011’de Avustralya’da başlamış, 2014’te de ülkemizin dahil olduğu sağlıklı bir sosyal sorumluluk projesi.

İNSANLAR PROJEYE NASIL KATILABİLİYOR?

Bir ofis çalışanı günde 3 bin adım atıyor, uzmanlar ise 10 bin adım öneriyor. CP’li çocukların çoğu yürümekte zorlanıyor, hareket edebilmek için hayat boyu fizyoterapi gerekiyor. Steptember projesiyle katılımcıları, sağlıkları için günde 10 bin adım atarak çocuklar için bağış toplamaya teşvik ediyoruz. Projeye katılmak isteyenler www.steptember.org. tr adresinden kayıt olup 4 kişilik takım kuruyor ve toplayacakları bağış hedefini belirtiyor. Katılımcılar, kendilerine iletilen Steptember kitinden çıkan adımsayarla saydıkları adım sayılarını web sitesine giriyor. Proje 1 Ekim’de son buluyor ancak bağış toplama ekim sonuna kadar devam ediyor.

2018 YıLıNDA EN ÇOK BAĞıŞ YAPAN 5 KURUM

  • FORD OTOSAN:150.252,00 TL
  • ZORLU:100.286,11 TL
  • BORUSAN:96.051,00 TL
  • ING BANK TÜRKİYE:53.904,50 TL
  • PENTİ:49.805,45 TL

EN ÇOK ADIM ATAN İLK 5 KURUM

  • ZORLU:99.800,760
  • STANDART PROFİL:79.858,839
  • FORD OTOSAN:54.685,339
  • BORUSAN:38.454,538
  • E-BEBEK:27.403,314
Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam