reklam
reklam

Senegalli Bakandan Dakar'daki Türk okuluna ziyaret

Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2018, Cumartesi - 11:13   Okunma Sayısı: 147680
Senegal Eğitim Bakanı Serigne Mbaye Thiam, Şefkat Yolu Derneğinin bünyesindeki Dakar İslam Enstitüsünü ziyaret etti.

DAKAR

Senegal Eğitim Bakanı Serigne Mbaye Thiam, başkent Dakar'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşuŞefkat Yolu Derneğinin bünyesindeki okulu ziyaret etti.

Bakan Thiam, Senegal devleti ile Şefkat Yolu Derneği tarafından birlikte idare edilen Dakar İslam Enstitüsünde tamamlanan kapsamlı bakım ve yenileme çalışmaları vesilesiyle düzenlenen programa katıldı.

Yetkililer, öğrenciler ve üst düzey bürokratların katıldığı programda Kuran-ı Kerim okundu.

Thiam, burada yaptığı konuşmada, Şefkat Yolu Derneğinin Senegal'de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Okulun ve derneğin hizmetlerinden memnun olduklarını kaydeden Thiam, eğitim yüklerini hafifletmek için bakanlık olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Dakar İslam Enstitüsü, Şefkat Yolu Derneği ile Senegal devletinin imzaladığı protokol ile 2009'dan bu yana resmi lise statüsü ile faaliyet gösteriyor. Enstitüsü bünyesinde kız lisesi ve hafızlık kursu da bulunuyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam