reklam
reklam

Warning: imagecolorallocatealpha(): Alpha component is out of range in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/yonetim/_efsaneweb/sistem-dosyalari/class.imagecrop.php on line 33

Skype’tan çığır açan yenilik

Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2014, Salı - 13:00   Okunma Sayısı: 130912

Microsoft’un sahibi olduğu Skype, geliştirdiği simultane çeviri özelliği ile İngilizce ve İspanyolca dillerini anlık olarak birbirine çeviriyor. Konuşma esnasında sesi algılayan Skype, karşı tarafın diline çevirerek sesli ve yazılı olarak iletiyor. Deneme aşamasındaki sistem şimdilik sadece İngilizce ve İspanyolca dilleri arasında çalışıyor. Microsoft çeviri özelliği bir araç olarak okullara pazarlıyor. Şirket sistemi ABD ve Meksika’daki okulların arasında, öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen bir video konferansında test etti. 2 ülkedeki öğrencilerin kendi dillerini konuşarak birbirleriyle anlaşabildiği gözlendi. Çeviri özelliği Windows 8.1 ve Windows 10’un ön izleme sürümünde kullanılabiliyor.

Öte yandan Microsoft, anlık mesajlaşma için 40 dilde çeviri özelliği de sunuyor. Fakat bu özelliği test edebilmek için Skype’ın internet adresinden davet istenmesi gerekiyor.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam