reklam
reklam

Facebook'un 4. çeyrek geliri yüzde 52 arttı

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2016, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 165091

NEW YORK

Facebook'un 2015 yılı dördüncü çeyrek geliri, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 52 artarak 5,84 milyar dolar oldu. 

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, New York borsasının kapanmasının ardından, geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. 

Buna göre, Facebook 31 Aralık'ta sona eren 2015 yılı dördüncü çeyreğinde 5,84 milyar dolar gelire ulaştı. Bir önceki senenin aynı döneminde şirket 3,85 milyar dolar gelir elde etmişti. Piyasaların beklentisi ise şirketin dördüncü çeyrekte, 5,37 milyar dolar gelir açıklayacağı yönündeydi.

Şirket tarihinde bir ilk

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde 1,56 milyar dolarlık net kar yakalayan Facebook, şirket tarihinde ilk defa bir çeyrekte net karı 1 milyar doların üzerine çıkmış oldu. 2014 yılının dördüncü çeyreğinde şirketin net karı 701 milyon dolardı.

Böylece, Facebook'un beklentileri aşan dördüncü çeyrek geliri ve net karı, geçen yılın aynı dönemine göre, sırasıyla yüzde 52 ve yüzde 122 arttı.

Facebook'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, finansal sonuçlara ilişkin açıklamasında, "2015 Facebook için harika bir yıldı. Topluluğumuz ve işimiz büyümeye devam etti. İnsanları birbirine bağlamak için yatırım yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kullanıcı sayısında artış var

Geçen yılın aralık ayında Facebook'un günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısında da artış gözlendi. 

Günlük aktif kullanıcı sayısı Aralık 2015'te ortalama 1,04 milyar kişi olurken, bu sayı yıldan yıla yüzde 17'lik artış gösterdi.

Facebook'u kullanan aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönemde 1,59 milyar kişiye ulaşarak, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 14'lük artış kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam