reklam
reklam

TSKM’de Kasımın son sergisi Ressam Dilek Baydar’ın Azmin Zaferi 

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2018, Pazartesi - 12:40   Okunma Sayısı: 170802
ABD’nin California Eyaleti’nde Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Yan Dal Nöroloji Bölümü’nde eğitimini tamamlayan Baydar, başarılı bir cerrahtı. Baydar’ın yaşamını değiştiren esas olay bundan 21 yıl önce gerçekleşti. Baydar’ın yaşamı, 21 yıl önce Türkiye’ye izne geldiği 2 Şubat 1997’de geçirdiği trafik kazasıyla değişti. Baydar aracıyla Ankara’ya giderken, viyadükten uçtu ve ölümden döndü.

İSTANBUL

Doktorların “Yürüyemez” dediği Baydar, azmetti,çalıştı ve hayata resimle toparlandı. Sevinç Lüleci’nin küratörü olduğu ve sanatçının aynı zamanda da ilk kişisel resim sergisi “Azmin Zaferi” adlı sergi şu günlerde Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sanat severlerin beğenisine sunulmakta.

Serginin açılışına Baydar’ın ailesi, dostları, öğrencilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. İlk kişisel sergisini Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Baydar, “Maltepe Belediye Başkanı Sayın Ali Kılıç’a desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Azmin zaferi böyle oldu” diye konuştu.

Ressam Dilek Baydar’ın yeni mücadelesi bedensel engelli öğrencilerinin maddi ve manevi kazançlar sağlaması

Bundan 21 sene önce geçirdiği kazanın ardından ölümden dönen Baydar yaşadıklarını ise , “Boynum, belim, kalçam kırıldı. Çok ciddi cerrahi operasyonlar geçirdim. GATA’nın farklı bölümlerinde tedavi gördüm. Doktorlar yürüyemez raporu verdi. Cihan Aksoy hocamın çok ciddi destekleriyle, bir buçuk yıl kadar Çapa Tıp Fakültesi’nde yatarak tedavi gördüm. Onlar günde 50 hareket dedi, ben 500 hareket yaptım. 54 ameliyat geçirdim. Çok zordu ve ağırdı. Çok uzun yıllar boynum kırık olduğu için mideden beslendim. Bu 19 yıllık sürecin içerisinde babam Abdurrahman Baydar ve annem sürekli hastanelerde, sandalye tepelerindeydi”  cümleleriyle anlatmakta.

Kazadan sonra doktorluk görevinin sona erdiğini ifade eden Baydar, “Üç beyin ameliyatından sonra sol tarafıma tamamen felç indi. Kaza öncesi solaktım.  Sol ve sağ elime yazı yazmayı, resim yapmayı öğrettim. 4 yaşından beri yaptığım resim sanatını profesyonelliğe taşıdım. 19 yıldır aralıksız resim, seramik, ebru sanatıyla karışık teknikleri aynı eserin üzerinde toplayarak, Diba patentli sanatıma devam ediyorum. Tıpta uzman yeterlilik sınavına hazırlanıyorum. Bundan sonraki hayatımda genel cerrah olamayacağım ama yan dal eğitimi alacağım. 7- 12 yaş arasında 148 bedensel engelli öğrencim var. Maddi-manevi kazanç sağlamaları için mücadelem var” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam