reklam
reklam

ABD'nin Suriye ve Irak’taki hava saldırılarında 2 sivil öldü

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2016, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 129471

WASHINGTON

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD uçaklarınca Suriye ve Irak’ta 4 – 17 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenen beş hava saldırısında iki sivilin öldüğünü ve dördünün yaralandığını bildirdi.

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD ordusuna ait uçakların Suriye veIrak’ta neden olduğu sivil kayıplara ilişkin çıkan iddiaların ardından yürütülen incelemede, 4 ile 17 Temmuz tarihleri arasında yapılan beş hava saldırısında iki sivilin öldüğü, dördünün yaralandığı sonucuna ulaşıldığı kaydedildi.

“Bu kasıtsız hava saldırıları nihayetinde gerçekleşen ölümlerden ve yaralanmalardan derin üzüntü duyuyoruz, kurbanların ailelerine ve saldırılardan etkilenenlere en derin taziyelerimizi iletiyoruz” denilen açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin sivillerin hayatını kaybetmesini önlemeye yönelik gerekli tüm önlemleri aldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl 4 ve 11 Temmuz tarihlerinde Suriye’nin Rakka kenti yakınlarında düzenlenen hava saldırılarında iki kişi hayatını kaybetti. Yine Rakka civarında 7 Temmuz’da, Sarmada etrafında 8 Temmuz’da, Irak’ta ise Musul kenti yakınlarında 17 Temmuz'da düzenlenen saldırılarda dört kişi yaralandı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam