reklam
reklam

ŞİŞLİ BELEDİYESİ HIV İLE 365 GÜN MÜCADELE EDİYOR

Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2018, Cuma - 14:06   Okunma Sayısı: 152575
Halk sağlığını korumaya yönelik hizmetler üreten Şişli Belediyesi AIDS hastalığının teşhisi için ücretsiz ve anonim test imkanı sunuyor. AIDS vakalarının giderek arttığını belirten Şişli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hayati Akaslan bu hastalığın sadece 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde değil yılın 365 günü gündemlerinde olduğunu ifade ediyor.

Şişli Belediyesi, toplumda HIV ve neden olduğu AIDS’e yönelik tabuları yıkmak amacıyla pek çok çalışma yürütüyor. Bu amaçla 2015 yılında Türkiye’de bir ilke imza atarak Boysan Yakar Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi’ni kurdu. Türkiye’nin ilk ücretsiz anonim gönüllü danışmanlık ve test merkezinde sadece LGBTİ bireylere değil, tüm vatandaşlara hizmet veriyor. Bireyler, Şişli Belediyesi Boysan Yakar Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi’nde testlerini ücretsiz ve anonim olarak (isim ve adres bildirme zorunluluğu olmadan) yaptırmanın yanı sıra sağlık-danışmalık hizmeti de alabiliyor.

 

1 Aralık Dünya AIDS Günü vesilesiyle açıklamada bulunan Şişli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hayati Akaslan“Son 10 yılda HIV pozitif oranında patlama yaşandığını söyleyebiliriz. 10 yıl önce 3 bin 400 kişi HIV pozitif tedavisi görürken, bugün bu sayı 20 binlere ulaştı. Tespit edilemeyenlerle birlikte bu sayının ülkemizde 50 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Biz de Şişli Belediyesi çatısı altında hizmet veren merkezimizde yürüttüğümüz çalışmalarla hem vakaların tespiti hem de HIV pozitif bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin sağlanması için çalışıyoruz” dedi.

 

Son üç yılda 350’den fazla HIV pozitif tespit edildi

 

‘HIV’in fobisi olmaz, testi olur’ çağrısıyla yola çıkan Şişli Belediyesi, bu kapsamda hizmet veren Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi’ne son üç yılda 7 bin 300 kişi test için başvurdu. Test yapılan bireylerden 352’sinde HIV pozitif tespit edildi. AIDS’in önüne erken teşhis ve doğru tedaviyle geçmeyi hedefleyen belediye, bundan sonra da bu alandaki öncü çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.

Kaynak: SONAN GAZETESİ
Editör: SONAN GAZETESİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam