reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

  35. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2018, Cuma - 10:42   Okunma Sayısı: 144526
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliğinde Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 35. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödülleri 27 Kasım 2018 Salı Günü MSGSÜ Osman Hamdi Bey Salonu’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

İSTANBUL

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde (MSGSÜ) gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan RektörYardımcısı Prof. Dr. Kayhan Ülker, 137 ülkeden binlerce sanatçının katıldığı yarışmanın, dünyada 'Karikatür Oscarları' olarak bilindiğini söyledi.

Yarışmaya katılan ve ödül alan sanatçıları tebrik eden Ülker, "Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın bu seneki ödül törenini, tekrar üniversitemiz ev sahipliğinde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, sanatın her dönemde insanlık tarihi için en önemli konuları gündeme aldığını ifade ederken, yarışmaya katılan sanatçıların göç, teknoloji, teknolojinin nesiller arasındaki geçişkenliği, gücün tanımı gibi temalara odaklandıklarını belirtti.

Aydın Doğan Vakfı olarak karikatürün toplumdaki rolünü çok önemsediklerini ifade eden Sabancı, yarışmanın 35 yılda 137 ülkeden binlerce sanatçının 85 bine yakın çalışmasına ev sahipliği yaptığını söyledi.

Bu yıl düzenlenen çalışmada, “dünya sorunlarına ışık tutan önemli işlerin yer aldığını” belirten Sabancı, "Ülkemiz hoşgörüyle, birbirini anlamakla ilgili çok önemli bir rol alabilir ve özellikle Türkiye'den çıkan ve uluslararası bir yarışma haline gelen bu karikatür yarışması bizim hoşgörü kültürümüzü temsil ediyor" ifadesini sözlerine ekledi.

Karikatür sanatına ilgi duyan genç bir kuşağın oluşmasını önemsediklerini, bunun için çeşitli kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını vurgulayan Sabancı, yarışmaya eser gönderen sanatçılara, katkıda bulunanlara ve jüri üyelerine teşekkür etti.

Birincilik ödülü 2 karikatüre verildi

64 ülkeden 623 sanatçının 2 bin 143 eseriyle katıldığı yarışmada, seçici kurul tarafından değerlendirilen 177 karikatür arasından seçilen karikatürlerin çizerlerine ödülleri takdim edildi.

Birinci, ikinci ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra, bir özel ödül ve12 Başarı Ödülünden oluşan yarışmada  birincilik ödülü İran’dan Dokhshid GHODRATIPOUR ve Sırbistan’dan  Jugoslav VLAHOVIC  arasında paylaşılırken, ikincilik ödülü İran’dan  Shahrokh SHEIDARI, Üçüncülük Ödülü Polonya’dan Krzysztof GRZONDZIE ve "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" Özel Ödülü Fransa’dan Bernard BOUTON isimli sanatçılara takdim edildi.

12 Başarı Ödülü ise Bernard BOUTON, Didie Sri WIDIYANTO, Konstantin KAZANCHEV

Kürşat ZAMAN, Moacır KNORR GUTTERRES, NICOS TERZIS, Pavel CONSTANTIN, Roman PESHKOV, Sajad RAFEEI, Silvano MELLO, Turan AKSOY adlı sanatçılara verildi.

Ödül kazanan karikatürlerden oluşan sergi, 7 Aralık'a kadar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Osman Hamdi Bey ve Mimar Sinan Salonlarında izlenebilir. Sergi ayrıca 12-15 Aralık tarihleri arasında Cadde Bostan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam