reklam
reklam

4600 Çocuğumuzun Yetenekleri Taranıyor

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2018, Perşembe - 11:54   Okunma Sayısı: 192275
4600 Çocuğumuzun Yetenekleri Taranıyor

‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ adı altında 3. Sınıfa giden tüm öğrencileri tarama testinden geçiren ilgili bakanlıklar, profesyonel sporcular çıkarmayı hedefliyor. Her yıl düzenlenen projede bu sene önemli ilçelerden olarak tespit edilen Maltepe’den 4600 çocuk taranacak.

T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü proje, her yıl öğrencilerden yeteneklileri ayırıp profesyonel spor kulüplerine yönlendirmeye devam ediyor. Her ilçede bir ay boyunca süren bu tarama süreci, ilgili öğretmenler tarafından elektronik sistemlerle yapılıyor.

Taramaya giren minik öğrencilerin esneklik, kol mesafesi, çeviklik, 20m sürat koşusu ve dikey sıçrama gibi birçok farklı şekilde bilgileri alınıyor. Bilgilere göre yetenekli öğrenciler profesyonel spor kulüplerine yönlendiriliyor.

Maltepe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Sağbili ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz yapılan taramayı dikkatle takip ederek çocuklara destek ve moral verdiler

Maltepe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Sağbili, projenin sonuna kadar spor salonunda kaldı, öğrencileri tek tek dikkatle izledi. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’un da tarama esnasında ziyaret ettiği spor salonunda öğrencilerle tek tek selamlaştı. Boz, bütün elektronik sistemleri tek tek inceledi ve öğrencilerle toplu fotoğraf vermeyi de ihmal etmedi.

Geçen yıl katılımın neredeyse %95 olduğunu ve 400’e yakın öğrencinin yetenekli olduğuna kanaat getirildiğini ifade eden Sağbili, bu sene hakkında ise şöyle konuştu: “Bu sene 250’şer kişi hedefledik. 4600 çocuğumuzu bir ay zarfında Maltepe içerisinde tarayacağız. Yetenekli olanları çıkartacağız, katılımın yine %90-%95’ten aşağı olacağını sanmıyorum.”

Maltepe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Sağbili :”Tespit ediyoruz, sonrasında kulüplere yönlendiriyoruz. Çocukların yeteneklerine dair velileri haberdar ediyoruz. Hem biz hem de veliler ilgilenmek suretiyle milli sporcular çıkartmayı hedefliyoruz.”

“Yetenek taraması üçüncü sınıf dahilinde bir defa oluyor. Biz burada elektronik aletlerle, barkot vermek suretiyle, her şeyi elektronik aletler üzerinden yapıyoruz.” Diyerek tarama sistemini anlatan Sağbili, projenin hedefi olarak da şu şekilde konuştu: “Tespit ediyoruz, sonrasında kulüplere yönlendiriyoruz. Çocukların yeteneklerine dair velileri haberdar ediyoruz. Hem biz hem de veliler ilgilenmek suretiyle milli sporcular çıkartmayı hedefliyoruz.”

Proje Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü bir proje

Çocukların ulaşımını belediyelerin üstlendiğini dile getiren Serkan Sağbili “Projeyi kim yapıyor ? “ sorusuna ise “Bu proje, Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’mızın yürüttüğü ortak bir proje. Birkaç tane kurumun dahil olduğu, çocuklarımızın yetenek taramalarının yapılması için oluşturulmuş bir mutabakat, protokol dahilinde yapılıyor.” yanıtını verdi.

Leyla Yazar “Veliler bunun ne olduğunu bilmiyor. Bilen veliler ise bu projeyi son derece iyi buluyor. Dün, yaklaşık 600 öğrenciden 3-4 tanesini yakaladık, hemen velilerine haber verdik”

İlçe koordinatörü ve beden eğitimi öğretmeni Leyla Yazar da , projenin veliler üzerindeki etkisini şu şekilde anlatıyor: “Burada koordinatör öğretmenim ben. Okulları arıyorum, bilgilendiriyorum ve katılımını sağlıyorum. Bu hafta 188 tane öğrenci gelmesi gerekirken 134 tane öğrencimiz geldi. Neden? Tamamen veli izniyle alakalı. Veliler bunun daha tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Bilen veliler ise bu projeyi son derece iyi buluyor. Dün, yaklaşık 600 öğrenciden 3-4 tanesini yakaladık, hemen velilerine haber verdik.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam