reklam
reklam

Türkiye hazırlık maçında Ukrayna ile berabere kaldı

Eklenme Tarihi: 21 Kasım 2018, Çarşamba - 09:08   Okunma Sayısı: 144328
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında konuk ettiği Ukrayna ile 0-0 berabere kaldı.

ANTALYA/İSTANBUL

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında konuk ettiği Ukrayna ile 0-0 berabere kaldı. 

2. dakikada Ömer Bayram'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında, ön direkte topla buluşan Enes Ünal'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.

9. dakikada Cengiz Ünder'in pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Yunus Mallı'nın vuruşunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin yanından auta gitti.

18. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Mykolenko'nun yerden pasında, penaltı noktası civarında topla buluşan Kovalenko'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.  

24. dakikada Kovalenko'nun ara pasıyla ceza sahasına giren Tsygankov'un vuruşunda, kaleci Sinan Bolat meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.

50. dakikada Cenk Tosun'un pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Serdar Gürler'in yerden pasında, altıpas üzerinde topla buluşan Cengiz Ünder'in vuruşunda, kaleci Lunin'in müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere çıktı. 

55. dakikada Serdar Gürler'in ceza sahası dışından yerden vuruşunda, kaleci Lunin meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı. 

69. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest atışta topun başına geçen Malinovskiy'in vuruşunda, kaleci Sinan Bolat meşin yuvarlağı iki hamlede tuttu.

76. dakikada Bolbat'ın pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Zinchenko'nun vuruşunda, kaleci Sinan Bolat yatarak topu kontrol etti.

80. dakikada Cengiz Ünder'in ceza sahası dışından vuruşunda, top üstten auta gitti. 

Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

A Milli Takım'ın gol hasreti sürüyor

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grubu 3 puanla son sırada bitirerek C Ligi'ne düşen milli takım, gol yollarında da sıkıntı yaşıyor.

Antalya'da özel maçta karşılaştığı Ukrayna karşısında da fileleri havalandıramayan Türkiye, gol özlemini sürdürdü.

Son olarak Uluslar Ligi'nde İsveç'i deplasmanda 3-2 yendiği maçta rakip fileleri havalandıran milli takım, bu mücadelenin ardından çıktığı 4 karşılaşmada da gol atamadı.

Rumen teknik adam Mircea Lucescu yönetimindeki ay-yıldızlılar, söz konusu müsabakalarda UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya'ya 2-0, İsveç'e de 1-0 mağlup olurken, özel maçlarda ise Bosna Hersek ve Ukrayna ile 0-0 berabere kaldı

Lucescu ile maç başına 1 gol

Gol yollarında sıkıntı yaşayan A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 1 gol ortalaması yakaladı.

Milliler, Rumen teknik adam idaresinde çıktığı 17 karşılaşmada 17 kez fileleri havalandırdı. Bu maçlarda 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşayan Türk Milli Takımı, kalesinde ise 25 gole engel olamadı.

Merih Demiral ilk kez A milli oldu

Merih Demiral, Ukrayna karşısında ilk kez A Milli Takım'ın formasını giydi.

Bonservisi Portekiz ekibi Sporting Lizbon'da bulunan ve sezon başından bu yana Spor Toto Süper Lig takımlarından Aytemiz Alanyaspor'da kiralık olarak forma giyen 20 yaşındaki savunma oyuncusu, 85. dakikada Mert Müldür'ün yerine oyuna dahil oldu.

Lucescu maç ardından basın toplantısı düzenledi

Lucescu, Antalya Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında kendisi hakkında olumsuz eleştiri yapanların işin uzmanı olmadığını aktardı.

Kendisini eleştirenlerin milli takıma yardım etmediğini savunan Lucescu, şöyle konuştu:

"Bunların bildiği tek şey polemik yaratmak. Yardımcı olmaktan ziyade bu tür konuları konuşuyorlar. Bu tür konuşan insanların beni beğenmesine ihtiyacım yok. Benim arkamda gerçekler var. Yaptığım bir tarih var ve bu tarihte başarılar var. Doğal olarak kontrat falan konuşanlar ne konuşuyor bilmiyorum. Benim mesleğime, insanlığa saygım var. Gençlere yardım edeceklerine, kendi kulüplerinde oynamaları için motive edeceklerine, onları daha ileriye taşımak için yazılar yazmaları ve konuşmaları gerekirken sadecek kritik yapıyorlar ve çözüm bulmuyorlar. Bu bir çözüm değil, mantık değil. Bu konuda daha söyleyecek bir şey yok." 

"Milli takımda kontrast yok"

Lucescu, nasıl bir milli takım kurmayı planladığı ve 2019'da nasıl bir milli takımın oluşacağı yönündeki soru üzerine milli takımdaki futbolcuların mart ayına kadarki 3-3,5 aylık süreçte kendi kulüp takımlarında nasıl bir performans göstereceklerini önemli olduğunu ifade etti. 

Mart ayındaki milli takım toplanmasına eski oyuncuların da dahil olmasını temenni ettiğini aktaran Lucescu, şunları kaydetti:

"Bu sene hep sağlık problemleri oldu. Sakatlanmalar oldu. Bu yüzden mecburen gençlerle yola çıktık. Ukrayna da 3-4 sene önce bunun aynısını yaptı. Bütün takımı gençleştirdi. Ukrayna Milli Takımı'nda Shakhtar Donetsk'ten benim 8 eski oyuncum vardı. Şu an bizdeki gibi 17-18-19 yaşında elime gelmişti. Bugün, A Milli Takım'da oynuyorlar. Çok iyi bir takımları var. İyi oynadılar. Kendi bulundukları ligde birinci oldular. Bunu da hak ettiler. İyi oynuyorlar. Bizde de Ukrayna gibi gençleri aynı seviyeye getirmeyi umut ediyorum. Ukrayna ekibinde oynayan oyuncuların hepsi UEFA'da Şampiyonlar Ligi'nde takımlarında ilk 11 oynayan düzgün oyuncular. Biz de mart ayında İsveç ve Rusya maçlarında oynadığımız gibi aynı tip oynamaya devam ederiz. Milli takımda kontrast yok, kulüp gibi değil. Futbolcu ülke aşkı, ülke sevgisi, forma ve futbol sevgisi adına, ülkedeki insanların sevgisi adına milli takıma gelmeli. Yoksa bir kere gel bir kere gelme. Bir kere geldim diğerinde gelemedim gibi durumlar söz konusu olmamalı. Bu işi ülke adına yapmak için bu ruha sahip olmak lazım. Bu ruha sahip arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz." 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam