reklam
reklam

'Casusluk kumpası' savcısının tutukluluğu sürecek

Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2018, Çarşamba - 12:52   Okunma Sayısı: 135145
İzmir'deki "askeri casusluk" davasının savcısı olan ve meslekten ihraç edildikten sonra Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan eski savcı Zafer Kılınç'ın tahliye talebi reddedildi.

ANKARA

İzmir'deki "askeri casusluk" davasının savcısı olan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iltisakı nedeniyle meslekten ihraç edildikten sonra Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan eski savcı Zafer Kılınç'ın yargılanmasına devam edildi.

22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kılınç ile avukatı hazır bulundu.

Sanık Kılınç, sağlık sorunları nedeniyle savunmasını hazırlayamadığını ileri sürerek, ek süre verilmesi talebinde bulundu.

Üzerine atılı suçu işlediğine dair somut bir delil olmadığını ve ByLock kullandığı yönündeki tespiti de kabul etmediğini kaydeden Kılınç, tahliyesini istedi.

Görüşü sorulan duruşma savcısı, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair somut delillerin bulunduğunu ve yurt dışına kaçmak isterken yakalandığını belirterek, tahliye isteminin reddine karar verilmesini talep etti.

Müzakerenin ardından heyetin kararını açıklayan mahkeme başkanı Bahtiyar Çolak, sanığın, kaçma şüphesinin varlığı ve mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak, tahliye talebinin reddedildiğini ve tutukluluğunun devamına hükmedildiğini belirtti.

Davanın görülmesine, 31 Aralık 2018'de devam edilecek.

İddianameden

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski savcı Kılınç'ın, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi.

İzmir'deki "askeri casusluk" davasının savcısı olan Kılınç, aralarında muvazzafların da olduğu 357 askere "casusluk" suçlamasını yöneltmiş ve sanıkların Türk Silahlı Kuvvetlerinden elde ettikleri bilgileri Yunanistan'a satabileceklerini iddia etmişti.

Davanın kumpas olduğunun anlaşılmasından sonra tüm sanıklar 2016'da beraat etmiş, Kılınç da 24 Ağustos 2016'da meslekten ihraç edilmişti.

ByLock kullandığı belirtilen tutuklu sanık Kılınç, 16 Nisan 2018'de Edirne İpsala yakınlarındaki askeri yasak bölgede yapılan denetim sırasında, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam