reklam
reklam

CHP Kartal Örgütü Yerel Basınla Buluştu

Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2018, Çarşamba - 10:56   Okunma Sayısı: 159457
Yerel seçimlerin yaklaştığı son dönemde siyaset gündemi  de hem Türkiye’de ,hem İstanbul’da, hem de ilçelerde gittikçe ısınıyor. İstanbul’un en önemli metropol içlerinden olan  Kartal’da bunlardan birisi . CHP’nin Kartal İlçe Örgütü de hafta içi  Mavi Cafe'de  düzenlenen özel toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Basın  mensuplarını Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ile  Kartal Belediye Meclis Üyesi Grup Başkan Vekili Yusuf Altay, CHP Kartal ilçe başkan yardımcısı Özer Aydın ve Mert Polat karşıladı.

CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi “Çürük Domates, bizim iç meselemizdir!”

CHP Kartal İlçe başkanı Muammer Çelebi’nin konuşmasının ana gündemini AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol’un kendisi hakkındaki ithamları ve konuşmaları oluşturdu.

Birkaç  gün  önce AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol CHP’li Kartal Belediyesine ve CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi’ye yüklemiş Muammer Çelebi’nin bir korku imparatorluğu yaratmaya çalıştığını öne sürmüştü.

Gazetecilerin bu konudaki  sorularını cevaplayan Çelebi hem bu duruma yanıt verdi; hem de Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün ülke gündeminde de geniş yankı bulan “Partimizde çürük elmalar var” sözünü de  “Belediye Başkanımızın sarf ettiği Çürük Domates sözleri parti içi meselemizdir. Genel Başkan yardımcılarımızın hepsi birbirinden değerlidir.”   Diyerek cevapladı.

CHP Kartal İlçe Başkanı Çelebi;“Belediye başkanı “Kartal Spordan çaldılar, nemalandılar” sözünü bir kişi için kullandı. Ben yanındaydım. Başka kimse için konuşmadı. O kişi de yargıya taşıdığı için, bu konuyu konuşmamız doğru olmaz.”

İlçe Başkanı  Çelebi kendisine sorulan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün bir gazetede yayımlanan “Kartal Spordan çaldılar, nemalandılar!” sözlerini de yorumladı. Çelebi, "Biz Binali Aydın başkanlığında yönetim kurulu üyesiydik. 26 Milyon TL olan borcu 7-8 milyona düşürdük. Belediye başkanı bir kişi için o ifadeyi kullandı. Ben yanındaydım. Başka kimse için konuşmadı. O kişi de yargıya taşıdığı için, bu konuyu konuşmamız doğru olmaz” dedi.

CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi :” İstanbul’u alacağız, almalıyız çünkü biliyorsunuz Kartal’da dahil olmak üzere İstanbul’daki 14 Cumhuriyet Halk Partili İlçe belediyesine üvey evlat muamelesi yapıyorlar. İBB’nin belediye başkanının göreve geldiği gün sarf ettiği sözler yenilir yutulur cinsten değil.”

Çelebi sözlerine şöyle devam etti; “Bugünkü kahvaltımızda değinmek istediğim birkaç konu var, ana konumuz yaklaşan yerel seçimlerle ilgili konulara değineceğim. Seçim takvimimiz belirlenmeye başladığında sizlere daha önemli bilgiler vermek için bir araya geleceğiz. 14 Kasım ya da en geç 21 Kasım tarihi aralığında partimizin, yerel seçimleri ile ilgili çalışma ve yöntemleri belli olacak, malumunuz seçimler sadece İstanbul’dan ibaret değil tüm Türkiye’yi kapsayan bir çalışma takvimi hazırlıyorlar bu yüzden taktir edersiniz ki bazı gecikmeler olabilir. İstanbul’u alacağız, almalıyız çünkü biliyorsunuz Kartal’da dahil olmak üzere İstanbul’daki 14 Cumhuriyet Halk Partili İlçe belediyesine üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Sayın İBB’nin belediye başkanının göreve geldiği gün sarf ettiği sözler yenilir yutulur cinsten değil. Düşününki bir belediye başkanı şunu söylüyor” En çok oy aldığım yere hizmet götüreceğim” üzüntüyle karşıladık bu söylemi. Sayın belediye başkanımız, bizimde başkanımız. Herhangi başka bir partiden seçilmiş olabilir keşke en başından böyle bir talihsiz açıklama yapmasaydı.

CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi: “Biz parti olarak ayrıştırıcı değil birleştirici olma yönünde ilerliyoruz. Biz üçüncü kez belediyeyi aldığımızda göreceksiniz bugüne kadar kimsenin ekmeğiyle oynamadık oynamayız da.”

Birkaç  gün  önce AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi’ye yüklemiş ve Muammer Çelebi’nin bir korku imparatorluğu yaratmaya çalıştığını öne sürmüştü. Akyol, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi’ye de çok sert ifadelerle yüklenmişti.  CHP Kartal İlçe Başkanı  Muammer Çelebi’nin basın toplantısında bu konuyla ilişkin yanıtı ise şu şekilde oldu.

“Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Gürkan Akyol’un yönetiminde, basına verilen kahvaltıda şahsımla ilgili söylenen sözlere buradan cevap vermek istiyorum. Mevkidaşım olan Sayın Başkan, yaptığı konuşma esnasında benim Soğanlıkta bir dernekte bizzat o derneğin yönetiminde bulunan iki kişiden bire bir duyduğum sözleri söyledim. Ben bu sözleri kendi kafamdan ben uydurmadım; kaldı ki Sayın Mevkidaşımdan beni arayıp bizzat bana bu konu hakkında soru sormasını isterdim. Konuşması esnasında benim yaptığımın bir alçaklık olduğunu dile getiriyor. Konuşmamın başında da belirtiğim üzere biz parti olarak ayrıştırıcı değil birleştirici olma yönünde ilerliyoruz. Bizim partimizin Demokrasi anlayışında zaten böyle bir şey yok. Biz üçüncü kez belediyeyi aldığımızda göreceksiniz bugüne kadar kimsenin ekmeğiyle oynamadık oynamayız da. Sayın Başkanın bu söylemini ne kendime nede kendisine yakıştıramadım.”

CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi; ”Kartal’daki Arnavut Kaldırımına asfalt döken ilçe belediyesi değil, İBB oldu. Bu bir algı operasyonudur”

Çelebi , yerel ve ulusal basında   yer alan “Kartal’da Arnavut Kaldırımına asfalt döküldü.” haberlerine de şu yanıtı verdi.  “Kartal’da Arnavut Kaldırımına asfalt döküldü diye bütün medya haber yaptı. İBB Maarif Cami önüne asfalt dökünce, Pendik’te altı caddedeki Arnavut kaldırımına asfalt dökerken neden kimse bu konuyu yazmadı. Bu bir algı operasyonudur.”

Çelebi’den Akyol’un “Muharrem yas ayında Kartal Belediyesi dansöz oynattı!” söylemine yanıt geldi

Çelebi, kendisine sorulan AK Parti Kartal İlçe Başkan Gürkan Akyol’un “Muharrem yas ayında Kartal Belediyesi dansöz oynattı!” söylemine de cevap verdi. Çelebi, “Dansöz oynatılmamıştır, opera sanatçıları revü gösterisi yapmışlardır. Sayın ilçe başkanı hiç dansöz seyretmemiş galiba. Revü ile dansözü karıştırıyor.”  ifadelerinde bulundu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam