reklam
reklam

Gazze saldırısında şehit olanların sayısı 5'e yükseldi

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2018, Salı - 12:34   Okunma Sayısı: 180885
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinli sayısı 5'e yükseldi. Filistin Devlet Başkanı Abbas da, saldırılar nedeniyle yurt dışı ziyaretini yarıda keserek Ramallah'a döneceği açıklandı.

GAZZE 

İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında 1 Filistinli daha şehit oldu. Dün akşamdan bu yana İsrail saldırılarında şehit olan Filistinli sayısı 5'e yükseldi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında 26 yaşındaki Halid Riyad es-Sultan'ın şehit olduğunu, bir Filistinlinin de yaralandığını belirtti. 

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Gazze'nin kuzeyine düzenlenen hava saldırısında, "roket atanlar hücresine mensup olduğu" iddia edilen bir Filistinlinin hedef alındığı aktarıldı.

Abbas yurt dışı ziyaretini yarıda kesti

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Kuveyt ziyaretinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a eşlik eden Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Hüseyin eş-Şeyh, "İsrail'in Gazze saldırıları ve bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle Filistin Devlet Başkanı'nın yurt dışı ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönme kararı aldığını" duyurdu. 

Şeyh ayrıca, Abbas'ın dünden bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması için yoğun görüşmeler yaptığını aktardı. 

Filistin Devlet Başkanı Abbas, dün resmi bir ziyaret için Kuveyt'e gitmişti. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da önceki gece Gazze'de yaşanan olaylar nedeniyle Fransa ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönmüştü. Netanyahu, Gazze'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün Güvenlik Kabinesi'ni toplayacak.

Saldırılar gece boyunca devam etti

İsrail ordusu dün Gazze'den açılan ateş sonucu sınırın diğer tarafında bir otobüsün isabet aldığını duyurmuştu. Kısa süre sonra İsrail uçakları, Gazze'ye hava saldırısı başlatmış, Gazze'den de çok sayıda roket sınıra yakın Yahudi yerleşim birimlerinin olduğu bölgelere fırlatılmıştı. 

Ordu, dün akşamdan bu yana Gazze'den İsrail tarafına 300 roket atıldığını, bunlardan yaklaşık 100'ünü hava savunma sistemlerinin etkisiz hale getirdiğini, Gazze'de ise 150 hedefi vurduklarını açıklamıştı. 

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 4 Filistinlinin şehit olduğu, 8'inin yaralandığı bildirilmişti.

Öte yandan, İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (Makan) ise Gazze'den İsrail'in güneyine atılan roketler ile bir otobüsün hedef alındığı saldırılarda 30 İsraillinin yaralandığını duyurmuştu. 

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da Askalan'da (Aşkelon) bir binaya roket düşmesi sonucu 1 İsraillinin öldüğünü, 1'inin ise ağır yaralandığını açıklamıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam