reklam
reklam

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNCE İSTANBUL’DA SONRA SELANİK’TE ATATÜRK’Ü ANDI

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2018, Salı - 12:59   Okunma Sayısı: 181168
Kadir Has Üniversitesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde 9 Kasım Cuma günü Kadir Has (Cibali) kampüsünde İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman’ın katılımı ile anma töreni düzenlendi. Üniversitede gerçekleşen törenin ardından Kadir Has Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve idari personeli, Rektör Vekili Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz ile birlikte 10 Kasım’da Selanik’te Atatürk’ün evini ziyaret etti.

Türk toplumunun refah içerisinde yaşaması ve modern bir yaşam sürebilmesi için başta eğitim olmak üzere birçok yenilik yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 80. ölüm yıldönümünde anıldı. Kadir Has Üniversitesi, ilk önce 9 Kasım Cuma günü Prof. Dr. Fuat Keyman’nın konuk konuşmacı olarak katıldığı bir anma töreni düzenledi. Daha sonra 10 Kasım sabahı Kadir Has Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve idari personeli, Rektör Vekili Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz ile birlikte Selanik’e giderek Atatürk’ün evini ziyaret etti.

 

“Hepimizin Kendine Özel Bir Atatürk’ü Vardır”

9 Kasım Cuma günü Prof. Dr. Fuat Keyman’ın katılımı ile gerçekleşen Atatürk’ü anma töreninde açılış konuşması yapan Kadir Has Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz; "Bugün büyük bir sevgi ve özlemle andığımız Mustafa Kemal Atatürk'ü diğer dünya liderlerinden ayıran en büyük özelliği halkın özgürlüğüne dayalı bir hareketin önderi olması, bu hedef doğrultusunda gerçekçi çözümlemelerle tavizsiz ilerlemesi ve bugün bizlerin soluk aldığı cumhuriyetin tohumlarını ekip yeşertmesidir. " dedi.

 

“Yüzyılın Önemli Dahilerinden Biri”

Atatürk’ün yüzyılın önemli dahilerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Fuat Keyman;“Atatürk, stratejik ve siyasal dehası, gerçekçi olması, pragmatizmi, ulus devleti yaratması, kadına ve eğitime vermiş olduğu değer ve hem lider hem de koşulları okuyup değerlendirebilen bir lider olduğu için Türkiye dışında dünyada da önemli bir dahi olarak görülüyor” dedi.

 

“Kurucu ve Yapıcı bir lider: Atatürk”

Cumhuriyetin 100. Yılında hala Atatürk’ün konuşulabildiğini belirten Prof. Dr. Fuat Keyman;“Nasıl oluyor da bir lider, hem Türkiye’de hem Avrupa’da 100 yıl geçmesine rağmen konuşulabiliyor. Türkiye’yi Atatürk’le konuşmak, Türkiye’yi olumlu ve önemli bir ülke olarak konuşmak anlamına geliyor. Tüm dünya Atatürk’ü sömürgeliğe karşı mücadele vermiş büyük lider olarak görüyor. 100 yıl sonra da sadece bizim liderimiz olarak değil, küresel anlamda dünyanın bir lideri olarak konuşuluyor tartışılıyor ve tanımlanıyor” dedi.

 

“Atatürk Selanik’te Anıldı”

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80. yılında Selanik’te doğduğu evde andı. Üniversitede gerçekleşen etkinliğin ardından Kadir Has Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve idari personeli Rektör Vekili Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz ile birlikte 10 Kasım’da Selanik'e gitti.

 

Rektör Vekili Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in Başkonsolos Orhan Yalman Okan’ın ziyaretinin ardından, Kadir Has Üniversitesi akademisyenleri, idari personeli ve öğrencileri Atatürk'ün evinde anma törenine katıldı. Evde yapılan kısa bir gezinin ardından program Selanik turuyla sona erdi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam