reklam
reklam

Atatürk vefatının 80. Yılında Maltepe’de törenle anıldı

Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2018, Pazartesi - 12:20   Okunma Sayısı: 212986
“Ben vazifemin bitmediğini, yüklendiğim sorumluluğun da yüksek ve çetin olduğunu anlıyorum. Arkadaşlar, bu vazife bitmeyecektir; ben toprak olduktan sonra da devam edecektir! Ben seve seve, sevine sevine bütün varlığımı bu kutsal vazifeye vereceğim ve onun yüksek sorumluluğunu yüklenmekle mesut olacağım. Vazifeme başarı ile devam edebileceğim. Çünkü büyük milletimizin kalp ve vicdanında bana karşı sarsılmaz bir güven ve itimat taşımakta olduğunu görüyorum. Bu benim için büyük kuvvettir, büyük yetkidir.”

İSTANBUL

Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 80’inci yıl dönümünde Maltepe’de düzenlenen etkinlikler ile anıldı. Maltepe Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı Türkan Saylan Kültür Merkezindeki etkinlik programı devam etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yılı sebebiyle “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” kapsamında Maltepe Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Garnizon Komutanlığı adına Albay Mehmet Çakan,  Belediye Başkanı Ali Kılıç, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Seçgin, siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, öğretmenler ve  çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Saat 09.05’i gösterdiğinde çalan siren sesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Kurumların Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla tören sona erdi.

 

Öğrenciler Atatürk’ü  sevdiği türküler ile andı

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni sonrasında 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri  Türkan Saylan Kültür Merkezinde devam etti.  Maltepe Atilla Uras Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kurumları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Maltepe Atilla Uras Anadolu Lisesi Müdürü Özen Şenel, günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını yaptı. Şenel, ‘Türk Milletini bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası olarak gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 80’inci yılında rahmet ve minnetle anıyoruz’ dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından “Atatürk Oratoryosu” sunuldu. Oratorya salonu dolduran herkesin büyük beğenisini topladı. 

Atatürk’ün sevdiği türkülerin de söylendiği programda ilçe genelinde resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında başarılı olan öğrencilere Kaymakam Meftun Dallı ve protokol tarafından hediyeleri verildi.

Atatürk için binler  Bostancı sahilinden Küçükyalı’ya büyük bir insan zinciri oluşturdu

10 Kasım’da binlerce Maltepelinin ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle akın ettiği anma töreninde ise vatandaşlar, Bostancı sahilinden Küçükyalı’ya büyük bir insan zinciri oluşturdular.

Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, marşlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Belediyeye bağlı Cumhuriyet Eğitim Merkezi öğrencileri de, “Andımız”ı okuyarak alan girdi. Saat 9’u 5 geçe, sahildeki binler saygı duruşunda bulunurken,   Atatürk için saygı dalışı yapan Derinlere Saygı Dalış Topluluğu Grubu’na bağlı 25 dalgıç, Atatürk aşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosunu, Atatürk posteri, dev Türk bayrağı ve sönmeyen meşaleler eşliğinde denizden çıkarttı.    Dalgıçlar, “Ne senden geçeriz, ne fikirlerinden” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Bu anlamlı günde sahili dolduran 7’den 70’e bütün yurttaşlarıma, Atatürkçülere ve onun devrimini yaşatanlara saygı ve minnet borçluyum. Bizler çok iyi biliyoruz ki herkes Ulu Önder Atatürk’ün devrimlerine ilelebet sahip çıkacaktır.”

Sahili dolduran binlerce vatandaş hep bir ağızdan “Andımızı” okumasından sonra  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu anlamlı günde sahili dolduran 7’den 70’e bütün yurttaşlarıma, Atatürkçülere ve onun devrimini yaşatanlara saygı ve minnet borçluyum. Her ne kadar birileri Atatürk’ü unutturmaya çalışsa da, Cumhuriyet devrimleriyle oynamaya kalksa da bizler çok iyi biliyoruz ki herkes Ulu Önder Atatürk’ün devrimlerine ilelebet sahip çıkacaktır. Buna söz veriyoruz. Bu duygularla başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülkenin bağımsızlığı için şehit ve gazi olanların anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri  de Atasını andılar

Maltepe’de ayrıca, Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler, aileleri ve öğretmenler Atatürk anıtına çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam