reklam
reklam

İstanbul Maratonu’nda Otizmli Çocuklara Büyük Destek!

Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2018, Pazartesi - 12:31   Okunma Sayısı: 148771
Adımlar Otizmli Çocuklara Umut Olmak İçin!

Otizmli Can, Tohum Otizm Vakfı ile adımlarını otizme dikkat çekmek için attı!

 Tohum Otizm Vakfı gönüllü koşucuları, otizmli çocuklara eğitim desteği için Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda koştu. 11 Kasım 2018 Pazar Günü 40. Kez gerçekleşen, Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda tüm koşucular, otizme dikkat çekebilmek ve otizmli çocukların bağımsız, özgür bireyler olarak yaşayabilmeleri için koşarak destek oldular.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan Vodafone 40. İstanbul Maratonu, 11 Kasım Pazar günü gerçekleşti! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleşen maraton koşusu 42K, 15K, 10K ve Halk Koşusu olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlendi. Tohum Otizm Vakfı, her seviye için farklı parkurların bulunduğu Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda; otizme dikkat çekmek ve Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için gönüllü koşucusuyla yer aldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen 40. İstanbul Maratonu’nda, Allianz Partners, Anel Grup, Asseco, Avivasa, Carrefoursa, Çırağan Kempinski, Çiğli Fen Lisesi, Detay Güvenlik, Flo, Flormar, Garanti Faktoring, Garanti Yatırım, Gayrettepe Rotaract, Gitti Gidiyor, Hız Yayınları, İstanbul Bariatrics, İşnet, Keystone Internatioal Schools, Mapfre, Maslak Rotaract, Megaradar, Nart Sigorta, Oakley, Pirelli, Promoteon, Tırsan, Tur Assist, Ul Labarotuar, Unico Sigorta, YEPUD, YKK Metal ve Plastik firmalarının kurumsal koşucularının yanı sıra bireysel koşucuların da dahil olduğu yaklaşık 800 kişi, Tohum Otizm Vakfı ile birlikte otizmli çocukların eğitim burs fonu için koştu.

Otizmin bilinen tek tedavisinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim olduğuna dikkat çekenTohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Bugün dünyada her 68 çocuktan 1’i otizm riski ile doğuyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda koşarak hem otizm konusunda farkındalık yaratan hem de otizmli çocuklarımızın eğitimi için bağış toplayan tüm gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bağış toplama kampanyasının devam edeceği 25 Kasım tarihine kadar gönüllülerimize bağış desteği bekliyoruz.” dedi.

 

Otizmli Can, Tohum Otizm Vakfı ile adımlarını otizme dikkat çekmek için attı!

 42 kilometre koşan ilk otizmli olarak yeni bir rekora imza atan dünyanın ilk otizmli Iron Man unvanlı sporcusu Can Demirci, Tohum Otizm Vakfı ile adımlarını otizme dikkat çekmek için attı!

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

 Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

Bunları Biliyor musunuz?

•Otizmin tek tedavisinin ERKEN TANI ile YOĞUN, SÜREKLİ EĞİTİM olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

•Günümüzde her 68 ÇOCUKTAN 1’inin otizm riski ile dünyaya geldiğini ve otizmin görülme sıklığının çok büyük bir hızla arttığını BİLİYOR MUSUNUZ?

•Dünyada her 20 DAKİKADA 1 çocuğun otizm tanısı aldığını BİLİYOR MUSUNUZ?

•Otizmin erkek çocuklarda, kızlardan 4 KAT FAZLA oranda görüldüğünü BİLİYOR MUSUNUZ?

•Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki 352.000 otizmli çocuk ve gencimizden sadece30.050’sinin EĞİTİME ERİŞEBİLDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

•İsmi söylendiğinde bakmamak, göz kontağı kurmamak, bazı objelere aşırı ilgi duymak, örneğin çamaşır makinesini saatlerce izlemek gibi belirtileri olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

 

Tohum Otizm Vakfı Hakkında:

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam